Skinke er jo altid lækkert. Denne er kogt først – fordi vi skulle bruge suppen til sovsen – hvorefter den er blevet sennepsglaseret og færdigstegt i ovnen.
Mange forveksler skinke og hamburgerryg – nok fordi man tit tilbereder det på samme måde. Men skinken er baglåret på grisen, hamburgerryggen sidder i nakken.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Ja, skinken
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1932/460
Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 321/76
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 650 g skinke
- 25 g Becel let, flydende margarine
- 1½ dl cremefine 7 %
- 1 spsk. mel
- 4 dl suppe fra skinken
- 3½ spsk. sennep
- 2½ spsk. farin
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 4 gulerødder
- 4 stykker honningmelon
Sådan tilberedes sennepsglaseret skinke med sennepssovs:
- Skræl kartofler og gulerødder, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Kog skinken i 25 minutter, og lad den stå i suppen i yderligere 25 minutter.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Bland 1½ spsk. sennep og farin.
- Tag skindet af skinken, og smør den med sennep og farin.
- Brun den i ovnen i 5-10 minutter.
- Smelt margarinen, og rør melet i.
- Tilsæt suppen lidt efter lidt, og spæd op med cremefine.
- Smag til med sennep, salt og peber.
- Kog op.
- Servér skinken med kartofler, gulerødder, melon og sovs.
Dommen: