15-20 minutter – og så er der mad, kyllingeragout. Det kunne gøres endnu hurtigere, hvis man tyede til frosne gulerødder og champignoner på glas, men vi kan nu bedst lide de friske varer. Dog skal det nævnes, at hvis det er uden for sæson, så er der faktisk flere vitaminer og mineraler i de frosne grøntsager end i de “friske”.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1275/304 - Energifordeling:
Protein: 36 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 326/78
Protein: 7 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 500 g kyllingebryst
- 2 tsk. akaciehonning
- 2-3 pift (ca. ½ tsk.) balsamicoeddike
- 7-8 gulerødder
- 2 porrer
- 250 g champignoner
- 2 løg
- 1 lille ds. tomatpasta
- ½ dl vand
- 1 tsk. paprika
- 1 knsp. karry
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 2 skiver rugbrød
Sådan tilberedes kyllingeragout:
- Skær kyllingekødet i tern med en skarp kniv, vend det i honningen, og spray det med balsamicoeddike.
- Svits det i en gryde sammen med paprika og karry, salt og peber.
- Skær gulerødder i tykke skiver, porrer og løg i ringe og champignonerne i kvarte.
- Tilsæt grøntsagerne til kødet sammen med vand og tomatpasta.
- Lad det hele simre til gulerødderne er lidt møre, men stadig har bid.
- Smag til, og servér den færdige kyllingeragout med ½ skive rugbrød.
Dommen: