Sørg for at udhule kålhovedet så meget, at siderne bliver så tynde som muligt, uden at der bliver hul i dem, for ellers tager det meget lang tid, inden du kan servere fyldt hvidkål.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2402/572 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 64 %
Næringsindhold pr. 100 g: - KJ/Kcal: 415/99
Protein: 3 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 16 g
Ingredienser:
- Et hvidkålshoved
- Ca. 3 dl kogte ris
- 125 g bacon
- 1 løg
- 1 gulerod
- Frisk basilikum
- 2 tomater
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 2 dl vand
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes fyldt hvidkål:
- Tænd ovnen på 175° C.
- Skær toppen af hvidkålen, og udhul kålhovedet.
- Hak indmaden.
- Skræl og hak løg og gulerod.
- Snit baconskiverne, og svits dem let på en pande sammen med løg, gulerod og den snittede kål.
- Skær tomaterne i tern, og kom dem i sammen med risene.
- Krydr med salt, peber og hakket basilikum.
- Put fyldet i kålhovedet – server resten til, hvis der ikke er plads – og læg låget på.
- Sæt kålen i et ildfast fad.
- Smør et stykke bagepapir med margarine, og pak det omkring.
- Hæld vand ved, og bag kålen i ovnen i 35-40 min., til den er mør.
Dommen:
Hmmmm – jeg synes, jeg husker, at det var fyldt hvidkål Stygge Krumpen på Børglum spiste om fredagen, der skulle være kødløs dag på klostret. Men hans var fyldt med fasan, duer og andet kød. Snedig gammel ræv, var han, den skurk.
Din version er mere tilforladelig 🙂
vh/Karen
Hej Karen
Dette er også en lidt anderledes version af fyldt hvidkål, end den ret jeg kender hjemme fra min mors kødgryder. Den bestod af en fars – ja vel nærmest en frikadellefars – fyldt i hvidkålshovedet og hertil stuvet hvidkål, så intet gik til spilde. Men som sådan kan man vel fylde i hovedet, man føler for – altså hvidkålshovedet 😉