Dette er en tærte med rester. Kun dejen er specielt indkøbt. Nu er det jo ikke sikkert, at du lige ligger inde med samme slags rester som dem der er brugt her, så brug opskriften som inspiration.
Personer
Minutter
Det er så dejligt at få brugt sine madrester. For det første første fordi du har sådan en god samvittighed over ikke at være medvirkende til det store madspild, som ses mange steder, men også fordi du jo rent faktisk sparer penge. Du har ikke brugt penge på noget, der havner i skraldespanden, og du sparet nye indkøb til maden i dag.
Ingredienser
- 1 tærtedej – gerne fuldkorn
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 275 g kogt skinke
- 300 g kogte ris
- 4 dl krydret sauce
- 1 grøn peberfrugt
- 1 salatløg
- 1 tomat
- 50 g mager, revet ost
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes tærte med rester
- Tag tærtedejen ud af køleskabet, og lad den ligge i stuetemperatur i 10 minutter inden anvendelse.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Skær skinken i tern.
- Skyl peberfrugten, fjern stokken, og skær peberfrugten i tern.
- Skyl tomaten, og skær også den i tern.
- Pil løget løget, og igen … skær det i tern.
- Bland peberfrugt, løg og ris i saucen.
- Pensl et tærtefad med margarinen.
- Bred tærtedejen ud i fadet, skub godt ud til kanten, og skær overskydende dej af, og gem den til pynt.
- Hæld saucen i tærten.
- Fordel skinketernene i tærten.
- Fordel tomatternene i tærten.
- Drys med revet ost.
- Skær den overskydende dej i nogle strimler, og læg dem oven på fyldet i et par kryds.
- Sæt din tærte med rester i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt, har fået en fin farve, og osten er smeltet.
Vil du gerne have flere tips til og opskrifter på hvordan du får brugt dine opskrifter, så køb vores bog: Slut med madspild.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2049/488 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 487/116
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 15 g