Der er mirabeller (kirsebær-blommer), og så er der mirabeller (kræger). Jeg har mirabeller … Dem laver jeg bl.a. mirabellemarmelade af. De kan laves af den nyplukkede blomme, men også hvis du har frosset nogen ned – dog helst uden sten, da du ellers skal i gang med at udstene frosne blommer …

gram – ca.

Minutter

Jeg laver også saft af mirabellerne. Den smager skønt og forfriskende. Den kan du til gengæld sagtens bruge frosne blommer med sten til – dog skal de helst være skåret over, men det gør du vel også normalt for at undgå at få orme med i saften. Men nu til marmeladen, der også smager lækkert direkte på morgebrødet eller oven på osten.

Ingredienser

  • 2 kg skyllede, overskårne og udstenede mirabeller – det er ikke med i angivet tidsforbrug
  • 1 kg sukker – eller ca. deromkring. Du må smage dig frem, for det kommer meget an på din smag og blommernes smag
  • 1 dl vand
  • 1 økologisk citron
  • Evt. geleringspulver
  • Atamon

Sådan tilberedes mirabellemarmelade

  1. Kom mirabeller, sukker – hold ca. 100 g tilbage, som du så altid kan komme i, hvis marmeladen er for sur – revet citronskal og -saft samt vand i en passende gryde, og bring det i kog. Lad det koge, til det begynder at blive tykt.
  2. Skold imens glas og låg, og skyl dem i atamon.
  3. Smag på marmeladen, og jævn evt. med geleringspulver – følg anvisningen på embalagen. Marmeladen skal være så tyk, at den sidste dråbe bliver hængende og ikke vil slippe en metalske, når du holder den lodret. Marmeladen bliver en smule tykkere, når den er afkølet.
  4. Hæld mirabellemarmeladen på glas, og luk med det samme.
  • Kategori: Konservering
  • Mængde: Ca. 1½ kg
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. skefuld:
    KJ/Kcal:
     135/32
  • Energifordeling:
    Protein: 2 %
    Fedt: 1 %
    Kulhydrat: 97 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     673/161
    Protein: 1 g
    Fedt: < 1 g
    Kulhydrat: 38 g