Kylling braiseret i hvidvin smager simpelthen bare så lækkert. Grøntsagerne bliver nærmest søde af at stå og braisere i hvidvin. Vi har prøvet med kalkunbryst i stedet for kylling, og det er lige så lækkert.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 400 g kyllingebrystfilet
  • ½ spsk. majsstivelse
  • 2-3 rødløg
  • 3 gulerødder
  • 8 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. frisk basilikum
  • 1 spsk. olie
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 dl hønsebouillon

Tilbehør

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes kylling braiseret i hvidvin

  1. Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Krydr kyllingebrystfileterne med salt og peber, og brun dem i olien i en gryde.
  3. Tag kødet op.
  4. Skræl gulerødderne, og skær dem i tykke skiver. Pil hvidløg og rødløg, og skær rødløgene i kvarter/ottendedele, afhængig af størrelse.
  5. Svits gulerødder, rødløg og hele hvidløgsfed i olien sammen med halvdelen af basilikummen.
  6. Efter 5-10 minutter kommes kødet tilbage i gryden, tilsæt hvidvin og bouillon, og lad det snurre videre under låg i ca. 20-30 minutter.
  7. Tag kødet op, og hold det lunt.
  8. Jævn sovsen med majsstivelse, og smag til med salt og peber, og tilsæt den anden halvdel af basilikummen.
  9. Hæld grøntsager og sovs op på et fad, og anret brystfileterne i fine skiver oven på.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1473/351
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 15 %
    Kulhydrat: 59 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    349/83
    Protein: 5 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med kylling

Lørdagskylling

Lørdagskylling

Tyrkiske bagels - simit - med kyllingesalat

Tyrkiske bagels – simit – med kyllingesalat

Ristaffel

Ristaffel

Kylling cordon bleu

Kylling cordon bleu

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kylling braiseret i hvidvin
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)