Dejlig ret. Der dog kræver lidt forberedelse. Men den er helt sikkert det værd. Evt. kan tzatzikien laves dagen før. Tilbehøret er der ikke som sådan noget nyt ved, men de lækre lammefrikadeller, de er et forsøg værd.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2633/627 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 42 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 377/90
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 500 g oksefars
- 250 g lammefars
- 100 g champignoner
- 50 g soltørrede tomater
- 1 stort rødløg
- ½ dl rasp
- 6-7 fed hvidløg
- ½ spsk. tørret timian
- ½ spsk. tørret rosmarin
- ½ spsk. persille
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. palmeolie
- 1 spsk. margarine
- 3 dl fromage frais
- 3 agurker
- 1 icebergsalat
- 300 g cherrytomater
- 1 snackpeber
- 200 g salattern
- 150 g slikærter
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 300 g ciabattabrød
Sådan tilberedes græske lammefrikadeller:
- Riv den ene agurk, og pres væden fra – evt. i et viskestykke.
- Knus 4 fed hvidløg, og bland dem med fromage frais, smag til med salt og peber.
- Bland agurk og fromage frais-blanding.
- Stil tzatzikien koldt.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Blancher slikærterne – hvis de er frosne – og lad dem køle af.
- Hak de sidste fed hvidløg, timian, rosmarin, persille og olivenolien i en blender.
- Skær de soltørrede tomater, champignonerne og rødløget i mindre stykker.
- Bland fars hvidløgsblanding, grøntsager og rasp sammen.
- Form farsen til frikadeller, og steg dem i en blanding af margarine og palmeolie.
- Skær salaten i strimler, og tomaterne i halve, og bland dem.
- Skær de 2 sidste agurker og snack-peberen i tern, og vend det i salaten.
- Tilsæt salattern og slikærter.
- Bland godt.
- Servér med lunt ciabattabrød.