Det er højsæson for mange frugter lige nu, så prøv at lave nogle frugtspyd. Næringsindhold/energifordeling afhænger af, hvilke frugter du bruger, og hvor store stykker du sætter på, samt hvor meget chokolade du hælder over.
Antal
Minutter
Ingredienser
- Ca. 25 g mørk chokolade, 70 %
- Forskellige faste frugter – frugter som ikke ændre udseende ved stuetemperatur i løget af 1 times tid. Vi brugte:
- 1½ skive ananas
- 6 både appelsiner
- 12 jordbær
- 60-70 g mango
- 60-70 g cantaloup melon
- 12 vindruer
- 120 g vandmelon
Endvidere
- 12 træspyd
- Skallen fra en halv vandmelon
- Stanniol
Sådan tilberedes frugtspyd
- Smelt chokoladen i vandbad.
- Udhul den halve vandmelon, og pak den ind i stanniol.
- Fjern skræl og skal på de frugter, der har det.
- Skyl alle frugterne, og lad dem dryppe af, dup dem evt. tørre.
- Skær alle frugter, undtagen jordbær og vindruer, i mindre stykker.
- Sæt frugtstykkerne på et træspyd med jordbærret nærmest spidsen af spyddet.
- Dyp spidsen af jordbærret i chokoladen, vend sydet, og drej rundt, så der kommer chokolade hele vejen op/ned ad frugtspyddet – det kan også gøres ved at suge chokoladen op i en engangssprøjte og sprøjte det på spyddet.
- Sæt spyddet i den stanniolbeklædte halve vandmelon.
- Fortsæt på samme måde med alle spyddene.
Det kan ikke undgås, at der bliver en masse frugter/frugtstykker til overs. Brug dem til frugtdessert, frugtsalat, smoothies, forfriskende drikke eller is.
Sådan smelter du i vandbad: Kom chokoladen i en skål, der kan tåle god varme. Sæt skålen i en gryde med vand, der simrer. Vandet i gryden skal nå ca. halvt op på skålen, og vandet må aldrig bulderkoge, kun holdes omkring eller lige under kogepunktet.
- Kategori: Snack, mellemmåltid
- Antal: 12 stk.
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 126/30 - Energifordeling:
Protein: 5 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 73 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 296/71
Protein: 1 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Trackbacks/Pingbacks