Det er højsæson for mange frugter lige nu, så prøv at lave nogle frugtspyd. Næringsindhold/energifordeling afhænger af, hvilke frugter du bruger, og hvor store stykker du sætter på, samt hvor meget chokolade du hælder over.

Antal

Minutter

Ingredienser

  • Ca. 25 g mørk chokolade, 70 %
  • Forskellige faste frugter – frugter som ikke ændre udseende ved stuetemperatur i løget af 1 times tid. Vi brugte:
    • 1½ skive ananas
    • 6 både appelsiner
    • 12 jordbær
    • 60-70 g mango
    • 60-70 g cantaloup melon
    • 12 vindruer
    • 120 g vandmelon

Endvidere

  • 12 træspyd
  • Skallen fra en halv vandmelon
  • Stanniol

Sådan tilberedes frugtspyd

  1. Smelt chokoladen i vandbad.
  2. Udhul den halve vandmelon, og pak den ind i stanniol.
  3. Fjern skræl og skal på de frugter, der har det.
  4. Skyl alle frugterne, og lad dem dryppe af, dup dem evt. tørre.
  5. Skær alle frugter, undtagen jordbær og vindruer, i mindre stykker.
  6. Sæt frugtstykkerne på et træspyd med jordbærret nærmest spidsen af spyddet.
  7. Dyp spidsen af jordbærret i chokoladen, vend sydet, og drej rundt, så der kommer chokolade hele vejen op/ned ad frugtspyddet – det kan også gøres ved at suge chokoladen op i en engangssprøjte og sprøjte det på spyddet.
  8. Sæt spyddet i den stanniolbeklædte halve vandmelon.
  9. Fortsæt på samme måde med alle spyddene.

Det kan ikke undgås, at der bliver en masse frugter/frugtstykker til overs. Brug dem til frugtdessert, frugtsalat, smoothies, forfriskende drikke eller is.

Leksikon

Sådan smelter du i vandbad: Kom chokoladen i en skål, der kan tåle god varme. Sæt skålen i en gryde med vand, der simrer. Vandet i gryden skal nå ca. halvt op på skålen, og vandet må aldrig bulderkoge, kun holdes omkring eller lige under kogepunktet.

 

  • Kategori: Snack, mellemmåltid
  • Antal: 12 stk.
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    126/30
  • Energifordeling:
    Protein: 5 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat: 73 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    296/71
    Protein: 1 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 12 g

Andre opskrifter med melon

Skærising med sommerfrikassé og melonsalat

Skærising med sommerfrikassé og melonsalat

Nakkekam med fennikel og citrontimian

Nakkekam med fennikel og citrontimian

Melondrik

Melondrik

Sennepsglaseret skinke med sennepssovs

Sennepsglaseret skinke med sennepssovs

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Frugtspyd
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)