Her i huset elsker vi jordskokker. Som suppe, gratin, bagte. You name it! Her bliver de serveret som mos til et rigtigt delikat farsbrød fyldt med lækre krydderurter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter
- Fryseegnet: Ja, kødet
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1821/434 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 46 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 369/88
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 400 g blandet fars
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1-1½ dl minimælk
- ½ håndfuld krydderurter (hvad du nu har – vi brugte basilikum, dild og purløg)
- ½ håndfuld grofthakkede grønne oliven – gerne med rød peber i)
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 1 fed hvidløg
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 600 g kartofler
- 600 g jordskokker
- 1 broccoli
Sådan tilberedes farsbrød med mos af jordskokker og kartofler:
- Tænd ovnen på 190° C.
- Skyl krydderurterne og gulerødder, og hak begge dele fint.
- Pil løg og hvidløg også dem fint.
- Hak oliven groft.
- Bland fars, oliven løg, hvidløg, æg, havregryn, salt og peber samt 1 dl af mælken.
- Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen, til farsen er lind og nem at arbejde med.
- For en rugbrødsform med bagepapir, og hæld farsen heri.
- Glat overfladen, til du har et fint farsbrød.
- Bag farsbrødet i ovnen i ca. 1 time, til det er gennemstegt.
- Skræl kartofler og jordskokker, og kog dem møre i usaltet vand.
- Skær broccolien i mindre stykker, og giv det et kort opkog.
- Mos og pisk kartofler og jordskokker til en lind mos, og smag til med salt og peber.
- Servér broccoli og mos af jordskokker og kartofler til farsbrødet.
Vidste du, at du skåner din ryg, hvis du bruger forklæde, når du laver mad? Det gør du, fordi du ellers for at skåne dit tøj, står i akavede stillinger. Når du har forklæde på, kan du stå helt normalt uden risiko for at svine dit tøj til.
Dommen: