Lidt kartofler, lidt tomat og lidt løg og så 49 krydderier, så kan man lave indisk mad, har jeg hørt – færre krydderier kan altså godt gøre det. Aloo Tamatar Bhaji er en indisk ret og betyder egentlig bare Kartoffel tomat grøntsag.
Personer
Minutter
Vi har nogle gode venner i Indien. Vi ser dem selvsagt ikke så tit, men sidst de var på besøg opdagede jeg at når de skulle spise ude – altså på restaurant – så vælger de altid en indisk, hvor vi jo nok ville prøve nogle af de lokale spisesteder hvis vi var i Inden – jeg har desværre aldrig været der endnu.
Jeg spurgte dem hvorfor de valgte mad “hjemmefra”, og svaret var ganske enkelt, at de godt kunne lide indisk mad, fordi den har masser af smag, og den er som regel farverrig, hvor vores mad er mere kedelig og smagsløs. Tjah, det kan de jo have ret i.
Ingredienser
- 300 g kogte kartofler
- 2 tomater
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. tørret ingefær
- ½ tsk. gurkemeje
- 1 tørret, rød chilipeber
- 1 tsk. chilipulver
- 2 løg (ca. 120 g)
- 1 spsk. olie
- 1½ dl vand
- Salt
Tilbehør:
- 3 naanbrød
Sådan tilberedes Aloo tamatar bhaji:
- Pil, og snit løgene .
- Opvarm olien , og svits løg og spidskommen , indtil løgene er blanke.
- Hak den tørrede chili, tilsæt den, og svits blandingen et par minutter i en god stegegryde.
- Tilføj de resterende krydderier , og steg i et minut.
- Skær tomaterne og de kogte kartofler i tern, tilsæt begge dele, og lad retten simre i 5-6 minutter.
- Tilsæt vand , og kog din Aloo Tamatar Bhaji på lavt blus under låg i 10 minutter.
- Servér Aloo Tamatar Bhaji med lune naanbrød. Pynt evt. med lidt grønt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 22170/517 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 65 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 616/147
Protein: 4 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 24 g
Andre opskrifter fra Indien
Informationer
Opskriftens navn
Aloo tamatar bhaji
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
2 Review(s) Based on