Ja, ja, jeg ved det godt. Bolognese er en kødsauce. Og denne linse-bolognese har ikke set skyggen af kød. Faktisk har den ikke set skyggen af noget som helst animalsk. Så servér den trygt til både veganere og vegetarer og selvfølgelig også gerne til kødspisere. Den smager helt fantastisk.
Personer
Minutter
Linse-bolognese på billedet er serveret med ganske almindelig spaghetti til. Men du kan vælge lige nøjagtig den type pasta, du synes bedst om. Om det er frisk pasta, fuldkornspasta, hjemmelavet pasta eller nudler for den sags skyld. Det kan ændre en smule på næringsindholdet, men ikke væsentligt meget.
Ingredienser
- 150 g røde linser
- 5½ dl vand
- 1½ dl kaffe (gem lidt fra morgenkaffen)
- 300 g valgfri pasta
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 150 g rosenkål – gerne fra frost, let optøet
- 100 g champignoner
- 1 spsk. olivenolie
- 1 ds. flåede tomater
- 3 spsk. tomatpuré
- ½ tsk. tørret oregano
- Salt
- Peber
Tilbehør
- Revet parmesan
- Revet mozzarella
- Sød chilisauce
- Grøn pesto
- Lidt friske basilikumblade
Sådan tilberedes linse-bolognese
- Skyl linserne, kog dem i vand og kaffe i ca. 12-15 minutter, og dræn dem derefter, men gem væden.
- Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og dræn den derefter.
- Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
- Skær rosenkålene i kvarte.
- Børst champignonerne rene, og skær dem i kvarte eller halve afhængig af størrelse.
- Svits løg og hvidløg i olien.
- Tilsæt rosenkål, champignoner, flåede tomater og tomatpuré, og bring det i kog.
- Skru ned for varmen, og lad det simre i 3-4 minutter.
- Tilsæt oregano og linser, og kog i ca. 15 minutter – tilsæt noget af væden fra linserne, hvis sovsen bliver for tyk.
- Smag til med salt og peber.
- Servér med kogt pasta, parmesan, mozzarella, chilisauce, pesto og frisk basilikum.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2378/566 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 66 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 652/156
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 24 g