Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet kirsebærsaft. Fortyndes og nydes iskold med masser af isterninger.

Liter

Minutter

Ingredienser

  • 3 kg kirsebær – gerne sure
  • 5½ dl vand
  • 1.050 g sukker
  • 1½ tsk. flydende atamon

Sådan tilberedes kirsebærsaft

  1. Skyl bærrene, og fjern evt. stilke og blade.
  2. Bring bær og vand langsomt i kog, og kog ved svag varme, til bærrene safter godt.
  3. Hæng mosen til afdrypning, til der ikke kommer mere saft.
  4. Bring saften i kog.
  5. Tilsæt sukker, og giv saften et hurtigt opkog.
  6. Rør atamonen i.
  7. Hæld saften på atamonskyllede flasker, og luk/bind med det samme.
  • Kategori: Drikke
  • Mængde: 2 liter
  • Tilberedning: 30 minutter + tid til afdrypning
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. glas frotyndet (1½ dl):
    KJ/Kcal:
    279/67
  • Energifordeling:
    Protein: 1 %
    Fedt: < 1 %
    Kulhydrat: 99 %
    • Næringsindhold pr. 100 g saft:
      KJ/Kcal:
      931/222
      Protein: < 1 g
      Fedt: < 1 g
      Kulhydrat: 55 g

Andre opskrifter på saft

Mirabellesaft

Mirabellesaft

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Mælkebøttesaft

Mælkebøttesaft

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kirsebærsaft
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)