Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet kirsebærsaft. Fortyndes og nydes iskold med masser af isterninger.
Liter
Minutter
Ingredienser
- 3 kg kirsebær – gerne sure
- 5½ dl vand
- 1.050 g sukker
- 1½ tsk. flydende atamon
Sådan tilberedes kirsebærsaft
- Skyl bærrene, og fjern evt. stilke og blade.
- Bring bær og vand langsomt i kog, og kog ved svag varme, til bærrene safter godt.
- Hæng mosen til afdrypning, til der ikke kommer mere saft.
- Bring saften i kog.
- Tilsæt sukker, og giv saften et hurtigt opkog.
- Rør atamonen i.
- Hæld saften på atamonskyllede flasker, og luk/bind med det samme.
- Kategori: Drikke
- Mængde: 2 liter
- Tilberedning: 30 minutter + tid til afdrypning
- Fryseegnet: Ja
- Pr. glas frotyndet (1½ dl):
KJ/Kcal: 279/67 - Energifordeling:
Protein: 1 %
Fedt: < 1 %
Kulhydrat: 99 %
-
- Næringsindhold pr. 100 g saft:
KJ/Kcal: 931/222
Protein: < 1 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 55 g
- Næringsindhold pr. 100 g saft:
Informationer
Opskriftens navn
Kirsebærsaft
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on