Risene får en lækker “grødet” smag, når man hælder sovsen over. Man kan også sagtens bruge en hel kylling, man deler ud i ottendedele, inden tilberedningen, men så skal det stege dobbelt så længe. Endelig kan man jo også vælge kyllingebryst. Det skal så kun stege den halve tid.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1917/456 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 63 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 565/135
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 21 g
Ingredienser:
- 4-6 kyllingeunderlår – afhængig af størrelse
- 15 g stegemargarine
- 1 spsk. karry
- 1 rød peberfrugt
- 3 porrer
- 2 dl bouillon
- 1 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 dl ris
Sådan tilberedes kyllingelår i karryrisotto:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Gnid lårene med salt og peber – altså kyllingelårene 🙂
- Lad margarinen blive gylden i en sauterpande eller en gryde, og brun lårene på alle sider.
- Tilsæt karry, og lad det svitse med.
- Skyl, og skær peberfrugten i strimler.
- Rens porrerne, og skær dem i skiver.
- Tilsæt peberfrugt og porrer, og hæld halvdelen af bouillonen ved.
- Lad det hele simre under låg 20-25 minutter – vend evt. lårene, når halvdelen af tiden er gået, hvis lårene ikke er helt dækket af væde.
- Tag lårene op, og hold dem varme.
- Hæld resten af bouillonen i gryden, og kog op.
- Hæld lidt af bouillonen i den græske yoghurt, og pisk det godt igennem.
- Hæld det derefter tilbage i panden under piskning, og smag sovsen til med salt og peber.
Velbekomme!
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Gnid lårene med salt og peber.
- Brun margarinen.
- Brun lårene…
- …på alle sider.
- Tilsæt karry.
- Tilsæt peberfrugt og porrer.
- Tilsæt bouillon.
- Tag lårene op.