Fiskefrikadeller er som regel en “nem” måde at få fisk i børnene på, og variation er ingen årsag. Bemærk, at farsen helst skal hvile, før den laves til frikadeller.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter – lav farsen i god tid, så den kan hvile
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1895/451 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 52 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 379/90
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 600 g fiskefars
- 1 æg
- Ca. 20 kapers
- 1 spsk. mel
- 2 løg
- 1 dl minimælk
- 2 dl fløde 9 %
- 1 spsk. sennepspulver
- 2 spsk. hvid balsamicoeddike
- 1 skive sliced svinebacon
- 2 dl fiskebouillon
- 1 spsk. frisk, hakket dild
- 1 spsk. frisk, hakket purløg
- 1 tsk. stegemargarine
- 1 tsk. olie
- Evt. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes Fiskefrikadeller med sennep-løgsauce:
- Skær baconen i små stykker.
- Hak det ene løg, krydderurter og kapers fint.
- Rør fiskekødet sejt med 1 tsk. salt, og tilsæt bacon, æg, mel, mælk og til sidst det hakkede løg, krydderurter og kapers. Rør det hele sammen, og lad farsen hvile køligt i ca. 1 time inden tilberedning.
- Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Steg fiskefrikadellerne i olien og margarinen (eller steg dem i ovnen, hvis du vil spare på fedtet).
- Skær det andet løg i tern.
- Hæld bouillon og eddike i en gryde, og tilsæt løgtern.
- Kog i ca. 5 minutter, til løgene er møre.
- Tilsæt fløden, og lad saucen koge ind. Jævn evt. med majsstivelse udrørt i lidt vand.
- Smag til med sennepspulver, salt og peber.
Velbekomme!
Dommen:
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!