Fiskefrikadeller er som regel en “nem” måde at få fisk i børnene på, og variation er ingen årsag. Bemærk, at farsen helst skal hvile, før den laves til frikadeller.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter – lav farsen i god tid, så den kan hvile
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1895/451
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     379/90
    Protein: 4 g 
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 600 g fiskefars
  • 1 æg
  • Ca. 20 kapers
  • 1 spsk. mel
  • 2 løg
  • 1 dl minimælk
  • 2 dl fløde 9 %
  • 1 spsk. sennepspulver
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 skive sliced svinebacon
  • 2 dl fiskebouillon
  • 1 spsk. frisk, hakket dild
  • 1 spsk. frisk, hakket purløg
  • 1 tsk. stegemargarine
  • 1 tsk. olie
  • Evt. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

 

Sådan tilberedes Fiskefrikadeller med sennep-løgsauce:

  1. Skær baconen i små stykker.
  2. Hak det ene løg, krydderurter og kapers fint.
  3. Rør fiskekødet sejt med 1 tsk. salt, og tilsæt bacon, æg, mel, mælk og til sidst det hakkede løg, krydderurter og kapers. Rør det hele sammen, og lad farsen hvile køligt i ca. 1 time inden tilberedning.
  4. Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  5. Steg fiskefrikadellerne i olien og margarinen (eller steg dem i ovnen, hvis du vil spare på fedtet).
  6. Skær det andet løg i tern.
  7. Hæld bouillon og eddike i en gryde, og tilsæt løgtern.
  8. Kog i ca. 5 minutter, til løgene er møre.
  9. Tilsæt fløden, og lad saucen koge ind. Jævn evt. med majsstivelse udrørt i lidt vand.
  10. Smag til med sennepspulver, salt og peber.

Velbekomme! 

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!