Hvorfor er det altid mig, der skal sørge for at hente børn og få købt ind til aftensmad?
Hvert sjette par i Danmark er truet af små uenigheder – typisk praktiske gøremål i dagligdagen – der bliver til store skænderier. Lav en ugentlig madplan, og spar penge, tid og bekymringer.
Jeg køber noget flæskefars, så får vi frikadeller … nå nej, det fik vi i forgårs … Nå, så tager jeg oksefars, så kan vi få en bøf. Har vi løg? Jeg køber nogle for en sikkerheds skyld.
Til kassen. Kø. Utålmodige børn. Læsse varerne i bilen. Ungerne ligeså. Hjemme. Børn og varer ud af bilen. I gang med maden – shit ingen kartofler… nå, så bliver det pasta og kødsovs!
Jeg køber noget flæskefars, så får vi frikadeller … nå nej, det fik vi for tre dage siden … Nå, så tager jeg koteletter, så kan vi få koteletter i fad. Har vi ris? Jeg køber nogle for en sikkerheds skyld …
Onsdag: …
Hvor mange timer, tror du det bliver til i løbet af en uge? Minimum 30 minutter om dagen. Det er 3½ time om ugen. For ikke at tale om, hvor meget det koster på humørkontoen.
Vi kan ikke finde på mad til en hel uge!
Det er altså ikke så kompliceret at lave en madplan for en uge ad gange. Du skal jo også bruge krudt på at finde ud af, hvad I skal have at spise, når du handler hver dag. Med en madplan kan jeres kost endda blive mere varieret.
Sæt jer ned, og tænk over, hvad I kunne tænke jer at spise i løbet af den næste uge – tjek evt. tilbudsaviserne fra dagligvarebutikkerne først, så kan I også spare penge dér – undersøg, hvad I har, og hvad I skal ud at købe, og skriv så det hele ind i en madplan.
Skulle I løbe helt tør for ideer, findes der masser af madblogs/websider, hvor i kan hente inspiration, der er sågar nogle der har madplaner, der kan downloades eller abonneres på, så man får dem på mail hver uge.
Red parforholdet!
Der er altså ingen ulemper ved, eller undskyldninger for ikke, at lave madplan. Den tid, der ikke bruges på daglige indkøb, kan nydes sammen med partneren/familien. Hvis I så også laver madplanen sammen, så er det jo en ren win win situation
God fornøjelse!
Jeg kan bestemt bakke op omkring at lave en madplan. Det er sundere, billigere og hurtigere. Mht inspiration til retter, så mangler du afgjort “ryd op i fryseren” retterne. Jeg tager gerne og kigger lidt i fryseren, og ser hvad den gemmer af kød, grøntsager og rester – det kan nemt klare inspiration til halvdelen. Nogle uger køber vi slet ikke kød, men får stadig masser af kødmad! En anden ide er kantinen på arbejde (hvis man har sådan en) – “min” lokale kantine laver ikke specielt godt mad, men er ret alsidige i hvad de serverer – så jeg tænker tit at dagens ret sådan set er en god ide, men bare ikke særlig interessant lavet. Der er masser af inspiration.
Det er kun en lille investering at lave en madplan, i forhold til hvad den planlægning giver tilbage!