Risene får en lækker “grødet” smag, når man hælder sovsen over. Man kan også sagtens bruge en hel kylling, man deler ud i ottendedele, inden tilberedningen, men så skal det stege dobbelt så længe. Endelig kan man jo også vælge kyllingebryst. Det skal så kun stege den halve tid.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1917/456
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt:
     19 %
    Kulhydrat: 63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 565/135
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 21 g

Ingredienser:

  • 4-6 kyllingeunderlår – afhængig af størrelse
  • 15 g stegemargarine
  • 1 spsk. karry
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 porrer
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes kyllingelår i karryrisotto:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Gnid lårene med salt og peber – altså kyllingelårene 🙂
  3. Lad margarinen blive gylden i en sauterpande eller en gryde, og brun lårene på alle sider.
  4. Tilsæt karry, og lad det svitse med.
  5. Skyl, og skær peberfrugten i strimler.
  6. Rens porrerne, og skær dem i skiver.
  7. Tilsæt peberfrugt og porrer, og hæld halvdelen af bouillonen ved.
  8. Lad det hele simre under låg 20-25 minutter – vend evt. lårene, når halvdelen af tiden er gået, hvis lårene ikke er helt dækket af væde.
  9. Tag lårene op, og hold dem varme.
  10. Hæld resten af bouillonen i gryden, og kog op.
  11. Hæld lidt af bouillonen i den græske yoghurt, og pisk det godt igennem.
  12. Hæld det derefter tilbage i panden under piskning, og smag sovsen til med salt og peber.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5

Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!