fbpx

Simremad

af

For at få lov at lege med i denne gruppe skal man være over en time om at blive færdig med at koge, syde, stege, boble – og gerne mere. Simremad. Simremad er mad, der tager laaaang tid at lave. I hvert fald længere tid end de hverdagsagtige retter, som frikadeller, bøf, koteletter osv. Men simremad er også hygge, velduft og lækkert, mørt kød – så mørt som du aldrig vil få det med en tilberedningstid på 45 minutter eller mindre – med mindre vi taler mørbrad, fisk og lignende, som ikke skal have for langt tid.

Simremad

En anden fordel med simremad er, at smagen fra de øvrige ingredienser – krydderurter, eddiker, marinader, krydderier osv. – trænger godt og grundigt ind i kød, rodfrugter og hvad der ellers er i din ret. Det giver en fantastisk velsmag, som du heller ikke kan opnå ved at koge eller stege i 10 – 20 – 30 minutter. Hvis du f.eks. i en simreret kommer hele champignoner i i stedet for at skære dem i skiver – som f.eks. i hjerter i flødesovs – så bliver de en saftig smagsbombe uden lige.

Vinterens simremad

Simremad hører nok mest vinteren til, men du kan faktisk med fordel lave simremad på din grill – og således både sommer og vinter – hvis du har et sted, hvor du og grillen kan stå i læg og tørvejr. Så retten også få lidt ægte røg, hvis du kan lide det.

Jeg glæder mig altid selv vanvittigt, når der står “simremad” på menuen, fordi det er en behagelig, afslappet måde at lave mad på. Helt uden stress. Alle ingredienser der skal bruges fra start, gøres klar. Og så er det bare at lave forberedelserne, sætte gryden, bradepanden, stegepanden, taginen, stegesoen eller hvad du bruger over blusset, på grillen eller i ovnen. Så passer retten sig selv, og du kan gå og nyde duften og spare appetit op, til den lækre ret er færdig og skal serveres.

Gammeldags oksesteg

En af de mest populære simrerette vi danskere kender, er nok gammeldags oksesteg. Den har vi også her på siden, men den får ikke lov at mænge sig så meget, for den er ikke fedtfattig – og det er ikke engang det sunde fedt den består af, desværre. Men den smager godt sådan en langtidsstegt okseculotte.

Gryderetter

Men det er ikke kun stege, det tager tid at tilberede. De fleste opskrifter du finder i denne gruppe, er gryderetter – ikke nødvendigvis lavet på komfuret, for den del kommer også i ovnen eller på grillen. Det kræver bare, at du har en gryde, der kan tåle mosten.

Tilbehør til simremad

Nogle af retterne er “alt i en gryde”, men andre kan du servere med kartoffelmos, ris, pasta, ovnkartofler eller hvad du nu har lyst til, men skal der et godt brød til, kan jeg varmt anbefale et godt grydebrød – evt. tilsat lidt grovere mel, så det bliver til et groft grydebrød eller du kan lave verdens bedste brød med blomkålsris.

Står den på simremad? Se de mange forslag herunder. Velbekomme og god fornøjelse!

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

Det tager tid at lave skipperlabskovs, men det er det værd, og det meste af tiden passer det sig selv. Husk ikke at hælde for meget vand ved så hellere spæde lidt til undervejs hvis det bliver nødvendigt.

læs mere
Bankekød

Bankekød

Lækkert mørt oksekød, der har fået lidt bank. En herlig sovs med den helt rigtige farve og så kartoffelmos … masser af kartoffelmos.

læs mere

Om forfatteren

Beate Grandahl

Kostvejleder og ivrig fortaler for fedtfattig livsstil.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

STOP madspild!

Annonce

Bliv bedre til at udnytte dine madrester!

Tilmeld dig vores gratis, lukkede Facebook-gruppe og modtag den gratis e-kogebog "7 grundopskrifter du kan bruge igen og igen til lækker restemad", og få adgang til vores lille minikursus om restemad.

Få adressen til Facebook-gruppen her og tilmeld dig i dag!

Du modtager en mail med adressen på Facebook-gruppen om lidt!

Share This