Den originale River Cottage kogebog har vundet priser og er en flot ambassadør for Hugh Fearnley-Whittingstall’s bæredygtige, økologiske selvforsyningsprojekt River Cottage. Det er ikke uden grund, den har solgt over en halv million eksemplarer på verdensplan.

Hugh Fearnley-Whittingstall (nej, jeg kan heller ikke udtale hans efternavn) er en af vores store forbilleder. Ikke fordi han laver specielt fedtfattig eller kalorielet mad, men fordi han om nogen er fortaler for at lave alt fra bunden og allerhelst af sine egne råvarer. Det stiler vi også imod og vi har fået meget inspiration fra de mange tv-programmer med River Cottage, der f.eks. kører på TV2 Fri.

Men vi må nok indrømme, at vi ikke har alt den tid og alt det mod, der skal til at springe ud som selvforsynende, selvom vi faktisk bor på et gammelt husmandssted. Men arbejdsmængden er nok større end vores sparsomme fritid rækker til (lad os bare kalde det sådan) og at skulle hugge hovedet af vores egne høns og sende grisen til slagtning, som vi har gået og fodret op hen over sommeren, det nænner vi altså ikke.

Bogen her indeholder en masse af de opskrifter, man ser i udsendelserne og mange af dem kan man også få serveret på River Cottage’s økologiske restauranter i det sydøstlige England.

Du får både opskrifterne på pocheret æg med krydderurter, glaseret skinke, oksehaleragout, kammuslinger med chorizo, lammekølle bagt i høkasse, lammelever med nordafrikanske krydderier, sardiner med salsa verde, hjemmelavet pølse, samt forfriskende hyldeblomst-is.

Bogen indeholder også en masse køkkentips og gode råd om at dyrke sine egne grøntsager og holde husdyr, ligesom et par debatindlæg og opfordringer til at spise bæredygtigt har fundet vej til denne udgave af bogen, der ganske vist er den første på dansk, men blot endnu en i rækken af den engelske originalversion. Faktisk er dette 2011-udgaven af den engelske version, der iøvrigt er udgivet 10 år efter den første engelske udgave.

Selvom bogens opskrifter ikke lever helt op til de idealer, vi har for de opskrifter, vi har her på siden, så kan den varmt anbefales. Det er en unik kogebog, du ikke før har set mage til og grundlæggende seter retterne nemme at gøre mere fedtfattige og mere kalorielette. Bogen og tv-udsendelserne har ihvertfald tit inspireret os til nye, spændende vinkler på vores retter og givet os ny viden om at lave tingene helt fra bunden.

Set som indbundet bog til kr. 349,95 hos Saxo

[one-half-first]

Den originale River Cottage kogebog

Forfattere: Hugh Fearnley-Whittingstall
Sprog: Dansk
Sider: 488
ISBN139788771370362
Udgivet af: People’s Press

[/one-half-first]

[one-half]

Den originale River Cottage kogebog

[/one-half]


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!