Farsbrødet ligger godt i maven. Det er også velegnet til frokostbordet dagen efter – eller madpakken. Brødet får smag hen ad ”vildt” pga. krydderierne.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1½ time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2019/481
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt:
     18 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    373/89
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 500 g mager oksefars
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørret merian
  • 2 enebær
  • 3 skiver toastbrød
  • 2½ dl minimælk
  • 2 løg
  • 1 æg
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Kulør
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 500 g grønne bønner

Sådan tilberedes vildt farsbrød:

  1. Skær skorpen af toastbrødet. Skær krummen i mindre stykker, og læg den i blød i mælken.
  2. Når brødkrummen er opblødt – det tager ca. 20 minutter – moses det ud i mælken.
  3. Tænd ovnen på 180° C.
  4. Pil løget, og hak det fint.
  5. Knus enebærrene.
  6. Rør farsen med krydderier, mælkeblandingen, løg og æg.
  7. Kom farsen i en aflang ildfast form (brødform), som er beklædt med bagepapir.
  8. Bag farsbrødet i ovnen i 1 time.
  9. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  10. Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
  11. Hæld væden fra farsbrødet, tilsæt lidt kartoffelvand, og jævn det med majsstivelse udrørt i lidt vand.
  12. Lad sovsen småkoge et par minutter, tilsæt kulør, og smag til med salt og peber.
Velbekomme!

 

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!