Brødet her er lækkert, svampet og velsmagende – og nej, det smager ikke af blomkål. Brug glutenfri mel, hvis du har valgt at spare på de stivelsesholdige kulhydrater – LCHF (low carb high fat) eller paleo/palæo (stenalderkost) – eller lider af glutenallergi.

Brødet kan spises lunt eller koldt med ost, syltetøj eller pålæg. Eller det kan spise som madbrød.

  • Kategori: Bagværk
  • Antal: 1 brød
  • Tilberedning: Ca. 3 timer
  • Fryseegnet: Nej
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     687/164
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 31 g

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 1½ tsk. olie
  • 1 blomkålshoved
  • 400 g mel
  • 1½ tsk. sukker
  • 1½ tsk. salt
  • Evt. lidt mælk eller æg til pensling – men vand kan også bruges

Sådan tilberedes verdens bedste brød med blomkålsris:

  1. Fjern de grønne blade fra blomkålshovedet.
  2. Skyl blomkålshovedet, og riv det så tilpas groft eller fint, at det ligner ris.
  3. Hæld kogende vand over, og lad det trække et par minutter.
  4. Lad blomkålsrisene dryppe helt af i en sigte.
  5. Rør gæren ud i det lunkne vand – det skal have ca. 37° C, så det hverken føles koldt eller varmt, når du mærker i det med en fingerspids – til gæren er opløst.
  6. Tilsæt olien.
  7. Bland salt og sukker i melet.
  8. Tilsæt blomkålsris og mel i vandet.
  9. Ælt det godt sammen – gerne i en røremaskine, hvis du har en sådan.
  10. Dæk skålen til med et viskestykke – så tørrer dejen ikke ud – og lad den hæve i ca. 1½ time på et lunt sted.
  11. Ælt dejen igennem igen.
  12. Læg dejen i en form af passende størrelse, eller form det frit, som du ønsker og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir.
  13. Lad verdens bedste brød med blomkålsris efterhæve tildækket i 45 minutter et lunt sted.
  14. Tænd ovnen på 200° C.
  15. Snit i med en skarp kniv i overfladen på verdens bedste brød med blomkålsris – på langs hvis du har lagt brødet i en form, eller flere på tværs (gerne på skrå) hvis du har lagt brødet på en bageplade.
  16. Pensl brødet med vand, sammenpisket æg eller mælk, og bag det i ovnen i ca. 40 minutter – eller til det er gennembagt. Bank let på det. Har det en god hul lyd, så er det færdigbagt.
  17. Velbekomme! Nyd verdens bedste brød med blomkålsris.

Tip

Du kan også dele dejen til verdens bedste brød med blomkålsris i 6-7 stykker og forme stykkerne til boller. De skal kun bage i 15-20 minutter! Så har du verdens bedste boller med blomkålsris😉

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!