Spansk risret med skaldyr og krydret med safran… er det her ikke, men det kunne det lige så godt have været. De flotte, solrige, spanske farver er der i hvert fald.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1873/446
  • Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 430/103
    Protein: 3 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 2 dl perlebyg
  • 4 dl vand
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1,5 dl saltmandler
  • Et bdt. persille
  • 1 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 porre
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 spsk. flydende margarine
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes vegansk paella med perlebyg:

  1. Hæld perlebyg, vand, gurkemeje og bouillonterning i en gryde.
  2. Rør det sammen, og kog det 10 minutter under låg
  3. Lad dernæst perlebyggen hvile under låg i 10 minutter.
  4. Hak peberfrugter, skalotteløg, hvidløg og persille.
  5. Snit porren.
  6. Smelt margarine i en wok, og svits skalotteløg, hvidløg, porre og cayennepeber let et par minutter.
  7. Tilsæt persille, mandler og peberfrugt, og svits det et par minutter.
  8. Tilsæt herefter lidt peber.
  9. Tilsæt de færdigkogte byg (hæld evt. overskydende vand fra), og bland det hele godt sammen.
  10. Servér.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!