En hurtig, enkel ret med blomkål og fisk på en hel ny måde. Blomkålen bliver lidt risottoagtig og er et dejligt crispy modstykke til den skindstegte fisk.
<br<

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1355/323
  • Energifordeling:
    Protein: 43 %
    Fedt:
     25 %
    Kulhydrat: 32 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 356/85
    Protein: 9 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 6 g

Ingredienser:

  • 1 blomkål
  • 1 dl fløde, 4 %
  • 1 skalotteløg
  • Olie til stegning, evt. spray
  • 600 g kulmulefilet med skind
  • 30 g parmesanost i helt stykke
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Bredbladet persille eller andet grønt

Sådan tilberedes skindstegt kulmulefilet med flødelegerede blomkålstern:

  1. Hak skalotteløget fint.
  2. Klargør blomkålen, og skær den i tern på ca. 1 cm.
  3. Skær fisken i portionsstykker, rids dem på skindsiden med en skarp kniv, og krydr med salt og peber.
  4. Steg fisken på skindsiden ca. 5-10 minutter på en pande i lidt olie  – først ved god varme og derefter på lidt lavere blu,s til kødet får en mælkehvid farve. Læg evt. låg på panden, for at få fisken gennemstegt.
  5. Svits skalotteløget gyldent i lidt olie i en gryde i ca. 1 minut.
  6. Tilsæt blomkålen, og svits i ca. 30 sekunder – der skal stadig være “bid” i blomkålen.
  7. Tilsæt fløden, og giv det hele et opkog.
  8. Tilsæt til sidst friskrevet parmesan.
  9. Snag til med salt og friskkværnet peber.
  10. Pynt med bredbladet persille eller andet grønt.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!