En hurtig, enkel ret med blomkål og fisk på en hel ny måde. Blomkålen bliver lidt risottoagtig og er et dejligt crispy modstykke til den skindstegte fisk.
<br<
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1355/323 - Energifordeling:
Protein: 43 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 32 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 356/85
Protein: 9 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 6 g
Ingredienser:
- 1 blomkål
- 1 dl fløde, 4 %
- 1 skalotteløg
- Olie til stegning, evt. spray
- 600 g kulmulefilet med skind
- 30 g parmesanost i helt stykke
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Bredbladet persille eller andet grønt
Sådan tilberedes skindstegt kulmulefilet med flødelegerede blomkålstern:
- Hak skalotteløget fint.
- Klargør blomkålen, og skær den i tern på ca. 1 cm.
- Skær fisken i portionsstykker, rids dem på skindsiden med en skarp kniv, og krydr med salt og peber.
- Steg fisken på skindsiden ca. 5-10 minutter på en pande i lidt olie – først ved god varme og derefter på lidt lavere blu,s til kødet får en mælkehvid farve. Læg evt. låg på panden, for at få fisken gennemstegt.
- Svits skalotteløget gyldent i lidt olie i en gryde i ca. 1 minut.
- Tilsæt blomkålen, og svits i ca. 30 sekunder – der skal stadig være “bid” i blomkålen.
- Tilsæt fløden, og giv det hele et opkog.
- Tilsæt til sidst friskrevet parmesan.
- Snag til med salt og friskkværnet peber.
- Pynt med bredbladet persille eller andet grønt.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!