Fisken – der kan være alt andet end skærising – er der ikke så meget nyt i. Det er saucen og tilbehøret, du skal give en chance. Lækkert.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1626/387
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 300/72
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 600 g skærisingfilet
  • 1 bdt. dild
  • Skal af 1 usprøjtet citron
  • 2 dl fiskefond
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl fløde 4 %
  • ½ salatløg
  • 1-2 hjertesalat – afhængig af størrelse
  • 250 g cherrytomater
  • Ca. 1 spsk. stegemargarine
  • Ca. 1 spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 700-800 g kartofler

Sådan tilberedes skærising med hjertesalat og aromatisk sauce:

  1. Skræl/skrub kartoflerne, og kog dem sammen med et par duske dild i letsaltet vand, til de er møre.
  2. Skær halvdelen af salatløget i tern, og kog det ind med hvidvinen.
  3. Tilsæt fiskefond, når hvidvinen er næsten væk, og kog saucen ind til det halve.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Hak resten af salatløget fint og skær hjertesalaten i kvarter.
  6. Svits løg og hjertesalat på en pande i halvdelen af margarinen og olien i ca. 5 minutter.
  7. Smag til med hakket dild, revet skal fra citron samt salt og peber.
  8. Fold fiskefileterne på langs, og steg dem i resten af margarinen og olien i ca. 2-3 minutter på hver side til de blevet gyldne.
  9. Halver cherrytomaterne, og lun dem i saucen.

Dommen:

Benny: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”

 

Samlet:

4 point ud 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!