Skinke er jo altid lækkert. Denne er kogt først – fordi vi skulle bruge suppen til sovsen – hvorefter den er blevet sennepsglaseret og færdigstegt i ovnen.

Mange forveksler skinke og hamburgerryg – nok fordi man tit tilbereder det på samme måde. Men skinken er baglåret på grisen, hamburgerryggen sidder i nakken.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Ja, skinken
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1932/460
    Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     25 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     321/76
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 650 g skinke
  • 25 g Becel let, flydende margarine
  • 1½ dl cremefine 7 %
  • 1 spsk. mel
  • 4 dl suppe fra skinken
  • 3½ spsk. sennep
  • 2½ spsk. farin
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 4 gulerødder
  • 4 stykker honningmelon

Sådan tilberedes sennepsglaseret skinke med sennepssovs:

  1. Skræl kartofler og gulerødder, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Kog skinken i 25 minutter, og lad den stå i suppen i yderligere 25 minutter.
  3. Tænd ovnen på 225 grader.
  4. Bland 1½ spsk. sennep og farin.
  5. Tag skindet af skinken, og smør den med sennep og farin.
  6. Brun den i ovnen i 5-10 minutter.
  7. Smelt margarinen, og rør melet i.
  8. Tilsæt suppen lidt efter lidt, og spæd op med cremefine.
  9. Smag til med sennep, salt og peber.
  10. Kog op.
  11. Servér skinken med kartofler, gulerødder, melon og sovs.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”