Trukket svinekød! Har du ikke smagt pulled pork, så giv dig tiden til at lave det, for det smager skønt og er al tiden værd.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 2 timer og 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1749/417
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     485/115
    Protein: 6 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 400 g nakkekoteletter (eller nakkesteg)
  • 2 løg
  • 1 rød chili
  • 1 tsk. spidskommen
  • 4 nelliker
  • 4 dl vand
  • 1 rødløg
  • 4 rugboller
  • 300 g hvidkål (eller spidskål)
  • 2 gulerødder
  • 8 drueagurker (a 20 g)
  • 3 spsk. eddike
  • 1 spsk. sukker
  • 1 dl Miracle Whip light
  • 2-3 tsk. sød chilisauce
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes pulled pork-burger:

  1. Tænd ovnen på 170° C.
  2. Læg koteletterne i et ovnfast fad.
  3. Pil løgene, og hak dem og chili groft, og vend det sammen med spidskommen, nelliker og salt og peber, og bland det med kødet.
  4. Hæld vand i fadet, dæk med stanniol, og sæt det i ovnen i 2½ time.
  5. Snit kålen fint.
  6. Skræl gulerødderne, og riv dem groft.
  7. Skær 4 drueagurker i små tern.
  8. Bland kål, gulerødder og drueagurk.
  9. Pisk eddike, sukker og lidt salt sammen, og hæld det over de snittede grøntsager.
  10. Bland godt, og sæt coleslawen på køl i mindst 1 time.
  11. Rør Miracle Whip og chilisauce sammen.
  12. Tag kødet ud af ovnen, og læg bollerne ind.
  13. Tag kødet op af fadet, og pluk/træk det fra hinanden med 2 gafler til det bliver trevlet (pulled pork).
  14. Bland pulled pork med løg og chili fra fadet, og smag til med salt og peber.
  15. Pil rødløget, og skær det i ringe.
  16. Skær de sidste drueagurker i skiver på langs.
  17. Skær de varmede boller over, smør dem med chilimayonnaisen, og læg en burger sammen af coleslaw, pulled pork, agurk og rødløg.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!