Let og hurtig måde at få noget af den ugentlige fisk på. Fisken kan fryses og varmes i ovnen en anden dag. Anden fisk end pollack kan også anvendes.

Man kan sagtens spise to, men vi har valgt at pakke dem enkeltvis, da der også skal være til de svagtspisende, uden at de behøver levne.

Pollack eller lyssej eller lubbe, som den også hedder –  pollack er vist egentlig den tyske betegnelse– er en mager fisk, så det er ikke svært at lave fedtfattige retter med den, det handler blot om, hvilket tilbehør man serverer til.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1465/349
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt:
     16 %
    Kulhydrat: 51 %
    Alkohol: 3 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 333/79
    Protein: 6 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 500 g pollackfileter (8 fileter)
  • 6 tomater
  • ½ spsk. persille
  • ½ spsk. dild
  • ½ spsk. purløg
  • ½ spsk. frisk oregano
  • 1½ spsk. olie
  • ½ dl hvidvin
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 8 fed hvidløg

Sådan tilberedes pollack i folie:

  1. Varm ovnen op til 250° C.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
  3. Læg dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir, og læg hele, upillede hvidløgsfed ved, og drys med salt.
  4. Lad dem stege i ovnen til kartoflerne er møre (ca. 40 minutter). Vend af og til.
  5. Smør 8 stykker stanniol med olie.
  6. Læg en filet på hvert stykke stanniol.
  7. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver, og fordel dem på fiskene.
  8. Hak krydderurter, og drys over fisken, og krydr med salt og peber.
  9. Stænk til sidst hvidvin over.
  10. Luk folien omkring det hele, sæt pakkerne på en rist eller bageplade, og sæt dem i ovnen, til fisken er mør (15-20 minutter).
  11. Værsgo at spise. Servér evt. resten af hvidvinen afkølet til. 🙂

 

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”