Lækker, hjemmelavet pizza med basilikumost – næsten fra bunden (pizzabunden) af. Det kan vi li’. Og selv dem her i husstanden der ikke er så vild med pizza, spiste med største fornøjelse.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1809/431
  • Energifordeling: Protein: 19 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     362/86
    Protein: 4 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 1 pakke fuldkornspizzadej
  • 100 g friskost naturel light
  • 2 små fed hvidløg
  • 3 spsk. finthakkede basilikumblade
  • ½ kg tomater
  • 1 stort rødløg
  • 6 sorte oliven uden sten
  • 400 g frosne eller rensede, friske haricots verts
  • 3 skalotteløg
  • 1 spsk.  hvid balsamicoeddike
  • 1½ liter hakkede, blandede salatblade (vi brugte radicchio, hovedsalat og icebergsalat)
  • 80 g lufttørret skinke
  • Lidt friske basilikumblade

Sådan tilberedes pizza med basilikumost og salat:

  1. Pil og hak skalotteløgene fint.
  2. Skyl salat og basilikumblade.
  3. Tænd ovnen på 225° C.
  4. Læg pizzadejen på en plade med bagepapir, og lad den stå på køkkenbordet i ca. 10 minutter.
  5. Pil og hak imens hvidløgene, og hak basilikumbladene fint.
  6. Forbag pizzadejen i ca. 5 minutter.
  7. Rør imens friskosten med hvidløg og basilikum, og skær tomaterne i tynde både – kassér blomsten.
  8. Lad bunden køle af i ca. 10 minutter.
  9. Pil imens rødløget, og skær det i tynde skiver, og hak olivenerne.
  10. Sæt 2 l vand tilsat lidt salt over at koge i en gryde.
  11. Fordel friskostcremen på pizzabunden.
  12. Læg tomater, rødløg, og oliven på, og drys med lidt salt og peber, og bag pizzaen færdig midt i ovnen (ca. 10 minutter).
  13. Kom haricots verts i det kogende vand, og kog dem, uden låg, i ca. 3 minutter – eller til de er møre – lad skalotteløgene koge med de sidste 10 sekunder.
  14. Hæld haricots verts og løg i en sigte, brus dem over med koldt vand, og lad dem dryppe godt af i et dørslag.
  15. Vend haricots verts med balsamicoeddike og lidt salt og peber og smag til.
  16. Læg salat og tørret skinke på pizzaen – riv skinken i lidt mindre stykker.
  17. Pynt med basilikumblade.
  18. Servér haricots verts til den varme pizza med basilikumost.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!