Vi elsker denne pekingsuppe. Det er som at spise på en kinesisk restaurant. Suppen smager lige som den skal, og den er sjov at lave.

Personer

Minutter

Jeg bestiller altid pekiingsuppe til forret, når vi er på kinesisk restaurant. ALTID! Sjovt nok er jeg ikke lige så begejstret for mange af deres andre retter, hvis det er en restaurant, der kun har buffet. Jeg synes nemlig ofte, retterne i buffeten består af kød/fisk/fugl dyppet i dej og stegt i masser af olie. Lidt ligesom de engelske fish ‘n’ chips. Bevares, det kan da sagtens spise, meeen det bliver lidt ensformigt, når det er alle retter.

Ingredienser

  • 100 g blandede svampe, frost
  • 250 g kogt kylling
  • 1 gulerod
  • 1 porre (det hvide)
  • 100 g bambusskud
  • 1½ l hønsebouillon
  • 4 spsk. hvid vermouth
  • 3 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. soyasauce
  • 3 tsk. sambal oelek
  • 20 g ris-/glasnudler
  • 2 æggehvider
  • 4 spsk. majsstivelse
  • 1 dl ærter

Tilbehør

  • 1 pose (60 g) rejechips

Sådan tilberedes pekingsuppe

  1. Læg svampene i vand i 10 minutters tid, så de er bløde/gummiagtige.
  2. “Pluk” kyllingen, eller skær den i strimler. Skræl guleroden, og skær den i 2 cm lange, tynde strimler. Rens porren, og skær toppen af. Skær porren i 2 cm lange, tynde strimler. Skær også svampene og bambusskuddene i tynde strimler.
  3. Bring bouillonen i kog. Bland vermouth, citronsaft, soya og sambal oelek, og tilsæt det sammen med svampene. Lad suppen koge i 10 minutter.
  4. Tilsæt kylling, bambusskud og nudler, og kog et par minutter.
  5. Pisk æggehviderne sammen (de skal ikke være stiftpiskede), og tilsæt dem under omrøring. Bliv ved med at røre, til de er fordelt i hele suppen ikke kun oven på. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand.
  6. Tilsæt til sidst porrer, gulerødder og ærter til pekingsuppen.
  7. Servér den varme pekingsuppe med rejechips.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1356/323
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     220/52
    Protein: 3 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 6 g

Andre suppeopskrifter

Rødbedesuppe med feta

Kartoffel-porre-suppe

Hot tomatsuppe

Jordskoksuppe med bacon og persille


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Pekingsuppe
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)