Pekingsuppe

Pekingsuppe

Uhh, det var som at spise på en kinesisk restaurant. Suppen smagte lige som den skulle.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1356/323
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat:
     46 %
    Alkohol: 3 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     220/52
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 6 g

Ingredienser:

  • 250 g kogt kylling
  • 100 g bambusskud
  • 2 æggehvider
  • 100 g blandede svampe, frost
  • 1 porre (det hvide)
  • 1 gulerod
  • 1 dl ærter
  • 1½ l hønsebouillon
  • 20 g ris-/glasnudler
  • 4 spsk. hvid vermouth
  • 3 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. soyasauce
  • 3 tsk. sambal oelek
  • 4 spsk. majsstivelse 

Tilbehør:

  • 1 pose (60 g) rejechips

Sådan tilberedes retten:

  1. Læg svampene i vand i 10 minutters tid, så de er blød/gummiagtige.
  2. Pluk kyllingen, eller skær den i strimler.
  3. Skræl guleroden, og skær den i 2 cm lange, tynde strimler.
  4. Rens porren, og skær toppen af. Skær porren i 2 cm lange, tynde strimler.
  5. Skær også svampene og bambusskuddene i tynde strimler.
  6. Bring bouillonen i kog.
  7. Bland vermouth, citronsaft, soya og sambal oelek, og tilsæt det sammen med svampene.
  8. Lad suppen koge i 10 minutter.
  9. Tilsæt kylling, bambusskud og nudler, og kog et par minutter.
  10. Pisk æggehviderne sammen (de skal ikke være stiftpiskede), og tilsæt dem under omrøring. Bliv ved med at røre, til de er fordelt i hele suppen ikke kun oven på.
  11. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand.
  12. Tilsæt til sidst porrer, gulerødder og ærter.
  13. Servér med rejechips.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, den vil jeg ha’ til min fødselsdag
Elisabeth: 5 point ud af 5 Yes, den vil jeg ha’ til min fødselsdag
Benny: 5 point ud af 5 Yes, den vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: 5 point ud af 5 Yes, den vil jeg ha’ til min fødselsdag

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, den vil jeg ha’ til min fødselsdag

 

 

Speak Your Mind