Lækkert og let og hurtigt og nemt at lave. En anderledes og utraditionel ret, både fisken og tilbehøret. Sidstnævnte kan i øvrigt anvendes som tilbehør til mange andre retter.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1969/469
    Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt:
     21 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     622/148
    Protein: 11 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 300 g perlebyg
  • 700 g torskefilet
  • 40 g chorizo i tynde skiver
  • 2 rødløg
  • 1 glas syltet peberfrugt i strimler
  • 2 tsk. olivenolie
  • 4 tsk. hvid balsamico
  • 40 g saltmandler
  • 100 g babyspinat
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg:

  1. Tænd ovnen på 175° C.
  2. Kog perlebyg i letsaltet kogende vand i 20 minutter, og lad dem herefter hvile i 10 minutter.
  3. Skær torskefileten i passende stykker (fjern evt. ben), krydr med salt og peber, og læg chorizo på hvert stykke fisk.
  4. Bag fisken i ca. 12 minutter afhængig af tykkelse.
  5. Skær rødløg i skiver, og bland dem og peberfrugt i en marinade af olie, eddike, salt og peber.
  6. Tilsæt de kogte, afdryppede perlebyg, og bland godt, og vend til sidst mandler og spinat.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!