Frisk ret, som selvfølgelig også kan serveres med andre grøntsager. Tilberedt på denne måde bliver fisken mild i smagen. Faktisk taler Elisabeths karakter for sig selv, for hun er meget kræsen med fisk.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1551/369
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 39 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 397/95
    Protein: 8 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 600 g pangasiusfilet
  • 1 citron
  • 50 g stegemargarine
  • 1 lille håndfuld persille
  • 1 tsk. tørret estragon
  • ½ tsk. karry
  • 1 spsk. dijonsennep
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 400 g asparges

<h2Sådan tilberedes ovnbagt fisk med persillesmør:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 225° C.
  3. Læg fiskene i et ovnfast fad. Fold den tynde ende af fisken ind, så den ligger under fisken.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Pres ca. 2 spsk. citronsaft ud over fisken.
  6. Rør smørret blødt, og tilsæt persille, estragon, karry og sennep.
  7. Fordel smørret over fisken.
  8. Dæk fadet med folie, og sæt det i ovnen i 20-25 minutter, til fisken er mør.
  9. Øs smørret over fisken et par gange under stegning.
  10. Kog vand, og giv aspargesene et kort opkog (2-3 minutter).
  11. Servér med de kogte kartofler og citronbåde.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Louise fra Møn (Elisabeths veninde): 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!