Disse brød er gode at have med i madpakken, at spise til suppen eller anden varm mad, eller at spise til aftenkaffen.

  • Kategori: Brød/Boller
  • Antal: 8 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     534/127
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 17 %
    Kulhydrat:
     63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     1029/245
    Protein: 12 g
    Fedt: 5 g
    Kulhydrat: 39 g

Ingredienser:

  • 100 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 2 dl mager ost , + 20
  • ½ tsk. salt
  • 2½ tsk. bagepulver
  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 3/4 dl minimælk
  • 1 æggehvide

Sådan tilberedes ostefladbrød:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Riv osten.
  3. Bland mel og margarine.
  4. Tilsæt bagepulver, salt og ost, og rør det sammen.
  5. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og rør/ælt godt.
  6. Del dejen i 2 stykker, og rul hvert stykke ud til en tyk pandekage.
  7. Læg pandekagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Snit (skær ikke igennem) pandekagerne ud i 4 stykker hver.
  9. Pensl med æggehvide.
  10. Bag dem i ovnen i 12-16 minutter.
  11. Bræk eller skær dem i 4 stykker ved servering.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!