Ragout er måske et malplaceret navn, men børnevenlig okseragout måske. Vinen er i hvert fald skiftet ud med æblejuice.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter – husk at sætte bønnerne i blød dagen før
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2168/516
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 14 %
    Kulhydrat:
     58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     373/89
    Protein: 6 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 150 g bacontern
  • 300 g okseklump i strimler
  • 300 g skalotteløg
  • 2 dl æblejuice
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 spsk. honning
  • 150 g kidneybønner
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 200 g salattern
  • 40 g salat
  • 775 g kartofler

Sådan tilberedes okseragout i tomatsauce med kidneybønner:

  1. Hæld vandet fra de iblødsatte bønner, og skyl dem.
  2. Kog bønnerne i 45 minutter i 3/4 l vand.
  3. Skræl/skrub kartoflerne, skær dem evt. i mindre stykker, og kog dem møre i letsaltet vand – 30-40 minutter. Hæld derefter vandet fra.
  4. Pil skalotteløgene, og skær dem evt. i mindre stykker.
  5. Skær okseklumpen i strimler, hvis det ikke er gjort, og baconen i tern, hvis det ikke er gjort.
  6. Kom baconternene i en stegegryde, og steg dem først ca. 2 minutter ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til de er gyldne.
  7. Tag baconternene op (og evt. fedt), og læg dem på fedtsugende papir.
  8. Kom kødet i gryden, og steg det i ca. 2 minutter.
  9. Tilsæt løg, og steg i yderligere ca. 2 minutter.
  10. Hæld æblejuice og flåede tomater i gryden sammen med honning, salt og peber.
  11. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 minutter.
  12. Hæld kidneybønnerne i et dørslag, og brus dem over med koldt vand.
  13. Hæld salatternene til afdrypning i en sigte.
  14. Skyl salaten, lad den dryppe af – eller endnu bedre, slyng den – og riv den i grove strimler.
  15. Mos de afdryppede salattern groft, og bland dem med salaten.
  16. Vend bønner og den stegte bacon i okseragouten, varm den igennem og smag til.
  17. Servér okseragouten med kogte kartofler og salat og salattern.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!