“Uhm, det ser da lækkert ud” sagde sønnike, inden retten nogensinde kom i ovnen, men han fik ret – nudelgratin med skinke og kylling er lækkert!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
    Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2142/510
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     19 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     479/114
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 325 g nudler
  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 2 spsk. mel
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 8 dl mælk
  • 150 g kyllingestrimler/-tern, toppings
  • 200 g skinkestrimler, toppings
  • 4 spsk. rasp
  • 150 g mager, revet ost

Tilbehør:

  • 1 salathoved
  • 5 tomater

Sådan tilberedes nudelgratin med skinke og kylling:

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Kog nudlerne efter anvisningen på posen.
  3. Hæld vandet fra – gem 2 dl.
  4. Varm margarinen i en gryde, og rør melet i.
  5. Bag op med mælk og vandet fra nudlerne.
  6. Smag til med sennep, salt og peber.
  7. Vend nudler, skinke og kylling i, og hæld det op i et ovnfast fad.
  8. Drys med rasp og revet ost.
  9. Sæt gratinen i ovnen i 15-20 minutter, til det er gennemvarmt og har fået lidt farve.
  10. Snit salaten, og skær tomaterne i små både, og bland det sammen.
  11. Servér nudelgratinen med den grønne salat med tomater i.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!