Flutes er et must. Vi spiser flutes til grillmaden, flutes til suppen og flutes til gryderetter. De kan købes for en slik, hvis du køber de billigste (Læs: dårligste), men du kan også lave dem selv.

Flute

Minutter

Hvis ikke du køber dine flutes hos bageren, kan de godt være en kende kedelige, og det kan de også allligevel. For der er jo egentlig ikke den store forskel på flute, men friskbagt er altid bedst.

Så er det da heldigt, at du kan bage dine egne, som jeg gør nogle gange. Store, mellemstore eller små. Andre gange pepper jeg ganske almindelige fresh frozen eller bager-flutes op.

Sådan tilbereder du nemme flutes ved at pimpe de købte flutes

Ingredienser til tomatflute

  • Flute
  • 30 g smør
  • 1 spsk. tomatpasta
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk, hakket rosmarin, timian eller anden valgfri krydderurt – eller 1½ tsk. tørret

Tomatflute

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær nogle dybe, skrå snit i flutet.
  3. Bland smør, tomatpasta, presset hvidløg og finthakket rosmarin, og smør blandingen i snittene.
  4. Bag i ca. 7 minutter.

Passer perfekt til retter med grillet eller stegt kød eller til supper eller gryderetter.

Ingredienser til krydderflute (min favorit og den variant du ser på billedet)

  • Flute
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. fennikelfrø eller korianderfrø
  • 1 spsk. nigellafrø

Krydderflute

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Dryp flutet med citronsaft, og pensl med flydende honning. Drys fennikelfrø og nigellafrø på.
  3. Bag i ca. 6 minutter.

Smager godt til grillmaden eller med ost på som en snack.

Ingredienser til græskarflute

IKKE FEDTFATTIG
  • Flute
  • 3 spsk. mayonnaise
  • ½-1 dl hakkede græskarkerner
  • 1 spsk. frisk, hakket timian
  • Flagesalt

Græskarflute

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Pens flutet med mayonnaise, og drys de hakkede græskarkerner, hakket timian og flagesalt på.
  3. Bag i ca. 7 minutter.

Smager fortrinligt uden om skinke og ost som en sandwich.

Ingredienser til pestoflute (det absolut nemmeste)

IKKE FEDTFATTIG
  • Flute
  • 3-4 spsk. grøn pesto
  • Lidt olivenolie
  • Flagesalt

Pestoflute

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær meget dybe snit i flutet, men dog så det stadig hænger sammen.
  3. Smør pesto på hver side af “skiverne”.
  4. Pensl flutet med lidt olivenolie, og drys med flagesalt.
  5. Bag i ca. 10-12 minutter.
  6. Flutet sættes ind, som det er, og gæsterne brækker selv stykker af.

Alle varianterne kan bruges på alle slags flutes – selv miniflutes, som dog skal have lidt kortere tid i ovnen. Frosne flutes er nemmest at have med at gøre, hvis de er tøet næsten op. Ciabattabrød er også anvendelige.

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 1 flute
  • Tilberedning: 10 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. flute:
    KJ/Kcal:
     3762/896 – 3534/841 – 5747/1368 – 4251/1012
  • Energifordeling:
    Protein: 11 – 12 – 12 – 10 %
    Fedt: 27 – 4 – 45 – 35 %
    Kulhydrat: 62 – 84 – 43 – 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     1239/296 – 1128/270 – 1565/374 – 1314/314
    Protein: 8 – 8 – 12 – 8 g
    Fedt: 9 – 1 – 19 – 12 g
    Kulhydrat: 44 – 54 – 38 – 41 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!