Bulgurspinat kan også serveres alene som en let ret på en lun sommerdag, hvor man ikke har brug for tung, fed mad – så vil der være mad nok til 3 personer. Servér i så fald et stykke groft brød eller en bolle til.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja, mørbradbøfferne
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1682/400
    Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 568/135
    Protein: 10 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 2 svinemørbrader
  • 4 dl bulgur
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 500 g grønne asparges
  • 250 g cherrytomater
  • ½-1 rødløg
  • 200 g spinat (gerne småbladet)
  • 2 spsk. olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • ½ fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes mørbradbøffer med bulgurspinat:

  1. Kog bulguren i nogle minutter i grøntsagsbouillonen.
  2. Lad den trække i 10 minutter, før evt. væde hældes fra.
  3. Skær sener, hinder og fedt af mørbraderne.
  4. Skær hver mørbrad ud i 4-5 stykker.
  5. Stil stykkerne på højkant, og bank dem med håndroden.
  6. Brun og steg bøfferne på en pande uden fedtstof – evt. grillpanden.
  7. Krydr med salt og peber, og lad bøfferne hvile 3-4 minutter.
  8. Skyl aspargesene, skær den nederste, træede del af, og kog aspargesene i ca. 3 minutter i letsaltet vand.
  9. Skyl og halver cherrytomaterne.
  10. Pil og hak rødløget fint.
  11. Skyl og hak spinaten groft.
  12. Bland alle ingredienserne sammen.
  13. Pres den halve citron, og knus hvidløget.
  14. Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, salt, peber og hvidløg.
  15. Hæld dressingen over salaten.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!