Denne mørbradgryde er nemt og hurtigt lavet. Udelad evt. cashewnødder, hvis der skal spares ekstra på fedtenergiprocenten. Den er lidt anderledes end en traditionel mørbradgryde, men hver familie, hver sin mørbradgryde. Der er vel næsten ikke to, der er ens.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     3111/741
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt:
     27 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     540/129
    Protein: 8 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 1½ rød peberfrugt
  • 1 broccoli
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 5½ spsk. majsstivelse
  • 6 spsk. sojasauce
  • 1½ hønsebouillonterning
  • 500 g svinemørbrad
  • 100 g cashewnødder
  • 6½ dl vand
  • 1 spsk. olie

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes mørbradgryde:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen – vi plejer at koge 1½ dl vand pr. dl ris og så en dl til gryden. Det vil altså i dette tilfælde sige, 4 x 1½ = 6 dl plus en til gryden, det er 7 dl vand. Kog vandet, tilsæt risene, rør rundt. Kog op, og skru ned for blusset. Kog i 14 minutter med låg på, sluk for blusset, og lad risene stå i gryden med låg på i yderligere 14 minutter.
  2. Skær mørbraden i ca.1 cm tykke medaljoner, og skær dem igen over på midten.
  3. Varm olien i wokken.
  4. Tilsæt mørbradstykkerne, og svits det, til det ikke er rødt mere.
  5. Læg det derefter på et stykke køkkenrulle.
  6. Pil løg og hvidløg, skær løget i både, og hak hvidløget fint.
  7. Svits begge dele i wokken.
  8. Del broccolien i buketter, og skær peberfrugt i mindre stykker, tilsæt dem når løgene har svitset i et par minutter, og svits til broccoli og peberfrugt, så der stadig er bid i dem.
  9. Opløs bouillonen i vandet, og tilsæt soya.
  10. Rør majsstivelse i.
  11. Læg kødet tilbage i wokken, og hæld saucen udover.
  12. Lad retten stå og småsimre i ca. 5 minutter, til saucen er jævn.
  13. Tilsæt til sidst cashewnødder.
  14. Servér den færdige mørbradgyde med de kogte ris.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Emil: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!