Selvom sønnike ikke mener, at en kold sauce overhovedet er en sauce, så gled den ned alligevel – endda med stor appetit. Og den smager lækkert til marineret mørbrad.

Det tager lidt tid at lave, så lav den evt. i weekenden. Retten kan også sagtens tilberedes på grillen med få tilpasninger når det er den tid på året eller – hvis du har et godt sted at grille i læ for vind og vejr – hele året.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person.:
    KJ/Kcal:
    2125/506
  • Energifordeling:
    Protein: 36 %
    Fedt: 13 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 359/86
    Protein: 7 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 1 spsk. brun farin
  • 4 spsk. sojasauce
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. finthakket, rød chilipeber
  • 1 svinemørbrad
  • 1 kg små, faste kartofler
  • 2½ spsk. Becel let, flydende margarine
  • 25 g hasselnøddekerner
  • 3 dl fromage frais, maks. 0,3 %
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 500 g broccoli/bønner eller lidt af hver

Sådan tilberedes marineret svinemørbrad med chilisauce:

  1. Bland farin, sojasauce, presset hvidløg og chilipeber i en plasticpose egnet til madvarer.
  2. Fjern eventuelle sener og hinder fra mørbraden.
  3. Kom mørbraden i marinaden, gnid godt ind, luk posen, og læg den i køleskabet i ca. ½ time.
  4. Tænd ovnen på 225° C.
  5. Vask kartoflerne, og kom dem i ca.  1 l kogende vand tilsat 1 spsk. groft salt.
  6. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
  7. Hak nøddekernerne groft.
  8. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre.
  9. Tilsæt margarine og nødder og vend godt rundt.
  10. Kom kartoflerne i en lille bradepande, og drys med salt.
  11. Læg mørbraden i et ovnfast fad, og drys den med salt.
  12. Steg kødet i ca. 15 minutter, når centrumstemperaturen er ca. 55° C. Lad den hvile til kartoflerne er færdige.
  13. Vend rundt i kartoflerne, og lad dem stege færdige.
  14. Giv broccoli/bønner et kort opkog, så der stadig er bid i dem, i letsaltet vand.
  15. Vend fromage frais og chilisauce sammen.
  16. Smag til med salt.
  17. Skær marineret svinemørbrad i tykke skiver.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!