Lækre, luftige boller. De hæver meget – rigtig meget – så man skal ikke lave dem for store. Det er vigtigt at overholde hævetiden, og det er også vigtig ikke at ”berøre” bollerne efter hævning, inden de er bagt, da de så falder sammen. Bollerne kan bruges både til morgenmad, frokost, kaffen, suppen, kort sagt alt. En virkelig lækker bolle.
- Kategori: Brød/boller
- Antal: 30 stk.
- Tilberedning: 1 time og 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. bolle:
KJ/Kcal: 878/209 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 64 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 1180/281
Protein: 7 g
Fedt: 8 g
Kulhydrat: 45 g
Ingredienser:
- 75 gram gær
- 12 spsk. vand
- 6 dl minimælk + lidt til pensling
- 4 spsk. sukker
- 1½ tsk. salt
- 12 spsk. olie
- 1200 gram hvedemel
Sådan tilberedes luftige boller:
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og det meste af melet.
- Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet.
- Lad dejen hæve et lunt sted i 20 min.
- Del dejen i 30 stykker, og form dem til boller.
- Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne hæve i endnu 1 time tildækket.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Pensl bollerne med lidt mælk.
- Bag bollerne i ca. 12 minutter, til de er gyldne.
Dommen:
Natascha: [1]Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: [2]Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Elisabeth: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag