Laks er en taknemlig fisk. Den smager bare godt, om du steger, griller, koger, røger, bager eller damper den. Og så er den sund. Her med en lækker tomatkompot og friske, nye, grønne asparges.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja, laksen
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2213/527
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    468/111
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 600 g laksefilet med skind
  • 20 cherrytomater
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • Frisk timian
  • Frisk mynte
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. olie

Tilbehør:

  • 250 g grønne asparges
  • 800 g kartofler
  • 200 g ciabattabrød

Sådan tilberedes laks med tomatkompot og grønne asparges:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Halver cherrytomaterne og sauter dem sammen med lidt hakket timian, presset hvidløg samt salt og peber i rygende varm olie i ca. 4 minutter.
  3. Skær laksen i 4 stykker, hvis den ikke allerede er det.
  4. Hæld så meget vand i en dyb pande, at det kan dække ca. 1/3 af laksen på det tykkeste sted.
  5. Tilsæt salt og laurbærblad.
  6. Læg laksestykkerne i panden med skindsiden opad. Bring vandet i kog. Skru ned for varmen, og damp/kog laksen i ca. 8-10 minutter.
  7. Fjern den nederste, træede del på aspargeserne ved at brække dem af.
  8. Skyl aspargeserne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 3 minutter.
  9. Pil løget, og skær det i tynde ringe, og fordel over tomatkompotten.
  10. Fjern skindet på laksen, og pynt med lidt tyndstrimlet mynte.
  11. Servér den færdige laks med alt tilbehøret og en skive ciabattabrød til.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!