Lækkert, lækkert, lækkert. Så kort og enkelt kan det siges. Og så tager det ikke særlig lang tid at tilberede denne laks i ovn. Det der tager længst tid er at bage kartoflerne.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1507/359
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt:
     17 %
    Kulhydrat: 67 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    341/81
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 1 lakseside (500 g)
  • 100 g rug-/grovbrød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille bdt. persille
  • 1½ tomat
  • 1/4 dl pinjekerner
  • 1/4 dl balsamicoeddike
  • ½ spsk. sirup
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dl blandede krydderurter (vi brugte basilikum, persille, estragon og timian)
  • 4 forårsløg
  • 1½ dl fromage frais
  • ½ icebergsalat
  • 200 g cherrytomater
  • 2 dl ærter
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 bagekartofler

Sådan tilberedes laks i ovn med bagt kartoffel og dip:

  1. Tænd ovnen på 250° C.
  2. Vask kartoflerne grundigt, og prik dem med en kødnål eller gaffel. Drys med lidt salt, og pak dem ind i folie.
  3. Sæt dem i ovnen til de er møre – ca. 45-50 minutter.
  4. Kom brød, persille, hvidløg, salt, peber og pinjekerner i en foodprocessor, og kør til en ensartet konsistens.
  5. Fjern blomst fra tomaterne, og hak tomaterne fint.
  6. Bland tomater og 2 tsk. olie i “raspen”.
  7. Kog sirup og balsamico ind til en sej masse – ca. 5 minutter.
  8. Læg laksesiden i et ildfast fad smurt med resten af olien. Krydr med salt og peber, og pensl den med balsamicosiruppen.
  9. Fordel raspen over fisken, og tryk det fast med lette tryk.
  10. Sæt fadet i ovnen, skru ned til 200° C, og bag fisken i ca. 20 min.
  11. Hak krydderurter og 2 forårsløg i en blender. Rør det sammen med fromage fraisen, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  12. Snit salaten, skær cherrytomaterne i halve, hak de 2 sidste forårsløg, og bland det hele plus ærterne sammen til en salat.
Bon appetit!

 

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

 5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!