Disse lidt stærke kyllingespyd med coleslaw til smager skønt og kan tilberedes både på grill og i ovnen. Det er super nemt, og så er det både low FODMAP og fedtfattigt.

Personer

Minutter

Jeg bruger laktosefri fraich i dressingen til coleslawen, men du kan også bruge laktosefri yoghurt – f.eks. Alpro naturel. Men til mange ting synes jeg bedst op laktosefri fraich-smagen.

Spiser du ikke low FODMAP kan du bruge cremefraiche, skyr, græsk yoghurt eller lignende.

Coleslaw passer også fortrinligt til andre grillretter.

Ingredienser

  • 600 g kyllingebrystfileter
  • 1½ dl barbecuesauce
  • 1 tsk. sambal oelek
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 500 g hvidkål
  • 400 g gulerødder
  • ¾ dl fraiche
  • 1 spsk. sød sennep

Sådan tilberedes kyllingespyd med barbecuemarinade og coleslaw

  1. Tænd grillen, eller tænd ovnen på grill på 190° C.
  2. Skær kyllingefileterne i mindre stykker, men ikke for små – de skal være, så de kan sættes fast på spyddet uden at revne – og træd 3-4-5 stykker på hvert af fire spyd.
  3. Bland barbecuesauce, sambal oelek, citronsaft samt salt og peber til en marinade, og pensl kødet med den.
  4. Læg spyddene hen over et ovnfast fad, uden at de berører bunden – de skal hænge på kanterne. Kom evt. lidt vand i bunden af fadet, så det ikke revner eller buler.
  5. Sæt fadet i ovnen, og grill spyddene i ca. 15 minutter, til de er gennemstegte. Vend, når halvdelen af tiden er gået.
  6. Snit imens hvidkålen fint, og skær skrællede gulerødder i fine stave.
  7. Bland en dressing af laktosefri fraiche og sød sennep og blande den med hvidkål og gulerødder. Servér evt. med lidt blandet salat – spiser du kun low FODMAP, bør du selvfølgelig holde dig til low FODMAP grøntsager.

Bruger du træspyd, så husk at lægge dem i vand 20 minutters tid, før du skal i gang med at tilberede dem, så de ikke brænder.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1300/309
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 39 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     326/78
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 7 g

Andre opskrifter på spyd (ikke nødvendigvis low FODMAP)

Peberbøf med tomatbearnaise og saltkartofler

Aspargessuppe med grillspyd og naanbrød

Grillspyd og grillet steak (low FODMAP)

Tandoorimarinerede kyllingespyd med raita


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kyllingespyd med barbecuemarinade
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)