Denne lækre kylling i hvidvin har jeg også hørt benævnt med navnet Toscansk kylling. Den kan laves på en hel kylling eller – som her – kyllingebrystfileter, som gør retten noget hurtigere og også nemmere at lave. Den kan laves på komfuret eller – som her – i ovnen.

Personer

Minutter

Som nævnt kaldes denne ret også Toscansk kylling. Det har undret mig lidt, for der er ikke noget specielt toscansk ved ingredienserne. Men – det ses ikke så godt på billedet – men når du kigger ned i gryden, så har den faktisk tre gennemgående farver: Grøn, hvid – eller lys – og rød. Ligesom det italienske flag. Toscana er jo som bekendt en del af Italien, men alligevel, hvorfor toscansk, hvorfor ikke italiensk?

Salaten jeg serverede til, den dag billedet her blev taget, kan sagtes udskiftet med lige netop den salat, du finder interessant – eller måske bare har ingredienser til i køleskabet/grøntsagskurven.

Ingredienser

  • 4 kyllingebrystfileter – 600 g
  • 1 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 20 cherrytomater – ca. 300 g
  • 4 kviste frisk timian
  • 1 spsk. olivenolie
  • 15 g stegemargarine
  • 2 dl tør hvidvin – den behøver ikke være fra Toscana 🙂
  • Et par håndfulde bredbladet persille
  • Ca. 4 spsk. granatæblekerner
  • 16 grønne eller brune oliven
  • 2 gulerødder
  • 1 pære
  • Lidt høvlet parmesan
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes kylling i hvidvin

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Skær synligt fedt og sener af kyllingebrystfileterne.
  3. Hak løg og hvidløg fint.
  4. Skær cherrytomaterne i både.
  5. Kom margarine og olie i en gryde med låg, der kan tåle at gå i ovnen.
  6. Lad det varme, til margarinen er brunet.
  7. Brun kyllingebrystfileterne i blandingen.
  8. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det brune 1-2 minutter sammen med kyllingen.
  9. Tilsæt cherrytomater, og krydr med salt og peber.
  10. Kom hvidvin og timian ved, læg låg på, og sæt hele herligheden i ovnen i ca. 25 minutter, til kyllingen er mør. Du kan også lade den stå på komfuret og simre ved lav varme.
  11. Skræl imens gulerødderne og pæren, og høvl begge dele på den lange led til lange brede strimler.
  12. Bank granatæblekernerne ud af granatæblet.
  13. Skyl den bredbladede persille, og fjern evt. grove stilke.
  14. Bland det hele og oliven.
  15. Lad det sne med parmesanost.
  16. Servér salaten og det gode, grove grydebrød til den færdige kylling i hvidvin.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2838/676
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     513/123
    Protein: 8 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 12 g

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!