En nem ret til grillen – eller ovnen, hvis vejret ikke tillader andet. Bland evt. tahinpastaen aftenen før, så tager retten ikke så lang tid at tilberede. Tahin kan også købes i dagligvarebutikker, men der er nu noget specielt ved at lave sin mad fra bunden. Synes du ikke?
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter – lidt længere måske, hvis du ikke har lavet tahinpastaen i forvejen
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1674/399 - Energifordeling:
Protein: 36 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 52 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 386/92
Protein: 8 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- Tahin:
- 8 spsk. sesamfrø
- 2 tsk. olie
- Salt
- 4-6 spsk. varmt vand
- 600 g kulmule m/skind
- 6 tsk. tørret dild
- 1 blomkålshoved
- 150 g cherrytomater
- 3 tsk. tahinpasta
- 1 usprøjtet citron
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. korianderfrø
- 1 tsk. fennikelfrø
- 1 lille rød chili
- 1 fed hvidløg
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 skiver grydebrød
Sådan tilberedes kulmulefilet på grill med blomkål, cherrytomater og tahindressing:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Hæld sesamfrøene i et et ovnfast fad, og rist dem i ovnen, til de er gyldne og dufter let – ca. 15 minutter – hold øje med dem, pludselig er de færdige. Vend lidt rundt i dem ind imellem.
- Hæld de ristede sesamfrø i en minihakker eller lignende, og blend, til de er helt finddelt.
- Tilsæt olie, vand og salt (ikke for meget), og blend igen, indtil olie har udskilt sig, og det er blevet til en pasta.
- Rist spidskommen, korianderfrø og fennikelfrø på en tør pande, til de begynder at dufte.
- Knus krydderierne i en morter.
- Hak chilien fint.
- Rør 3 tsk. tahin med citronsaft og revet citronskal.
- Tilsæt de knuste krydderier sammen med chili og presset hvidløg.
- Smag til med salt og peber.
- Fortynd evt. med vand, hvis du vil have dressingen tyndere.
- Dyp kødsiden af fisken i tørret dild.
- Grill den, til den er tilpas gennemstegt.
- Krydr med salt og peber.
- Del blomkålen i passende buketter, og blanchér dem i letsaltet vand.
- Skær cherrytomaterne i halve.
- Rist grydebrødet.
- Servér den grillede fisk med blomkål, cherrytomater, tahinpasta og ristet brød.
Dommen:
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”