En nem ret til grillen – eller ovnen, hvis vejret ikke tillader andet. Bland evt. tahinpastaen aftenen før, så tager retten ikke så lang tid at tilberede. Tahin kan også købes i dagligvarebutikker, men der er nu noget specielt ved at lave sin mad fra bunden. Synes du ikke?

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter – lidt længere måske, hvis du ikke har lavet tahinpastaen i forvejen
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1674/399
  • Energifordeling:
    Protein: 36 %
    Fedt: 12 %
    Kulhydrat:
     52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     386/92
    Protein: 8 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

 

  • Tahin:
  • 8 spsk. sesamfrø
  • 2 tsk. olie
  • Salt
  • 4-6 spsk. varmt vand
  • 600 g kulmule m/skind
  • 6 tsk. tørret dild
  • 1 blomkålshoved
  • 150 g cherrytomater
  • 3 tsk. tahinpasta
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 lille rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes kulmulefilet på grill med blomkål, cherrytomater og tahindressing:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Hæld sesamfrøene i et et ovnfast fad, og rist dem i ovnen, til de er gyldne og dufter let – ca. 15 minutter – hold øje med dem, pludselig er de færdige. Vend lidt rundt i dem ind imellem.
  3. Hæld de ristede sesamfrø i en minihakker eller lignende, og blend, til de er helt finddelt.
  4. Tilsæt olie, vand og salt (ikke for meget), og blend igen, indtil olie har udskilt sig, og det er blevet til en pasta.
  5. Rist spidskommen, korianderfrø og fennikelfrø på en tør pande, til de begynder at dufte.
  6. Knus krydderierne i en morter.
  7. Hak chilien fint.
  8. Rør 3 tsk. tahin med citronsaft og revet citronskal.
  9. Tilsæt de knuste krydderier sammen med chili og presset hvidløg.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Fortynd evt. med vand, hvis du vil have dressingen tyndere.
  12. Dyp kødsiden af fisken i tørret dild.
  13. Grill den, til den er tilpas gennemstegt.
  14. Krydr med salt og peber.
  15. Del blomkålen i passende buketter, og blanchér dem i letsaltet vand.
  16. Skær cherrytomaterne i halve.
  17. Rist grydebrødet.
  18. Servér den grillede fisk med blomkål, cherrytomater, tahinpasta og ristet brød.

Dommen:

Natascha: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”