Pas på med frisk peberrod, det er stærkt, så hvis din kartoffelmos med peberrod ikke skal være for stærk, så brug f.eks. kun 2-3 cm peberrod, og riv den evt. lidt finere.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
    Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1336/318
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt:
     16 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     346/82
    Protein: 7 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 600 g kulmule med skind
  • 1 spsk. olie
  • 800 g kartofler
  • 1 løg
  • 5 cm peberrod
  • 2 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kulmule og kartoffelmos med peberrod:

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker.
  2. Pil løget, og skær det i grove tern.
  3. Kog løg og kartofler møre i usaltet vand.
  4. Fjern skæl på fisken, og skær fisken i passende stykker.
  5. Rids skindsiden ridses med en skarp kniv, og krydres med salt og peber.
  6. Steg fisken på skindsiden i olien på en varm pande i ca. 2 minutter.
  7. Skru ned for varmen, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), indtil kødet får en mælkehvid farve. Tag panden af varmen, og lad dem hvile i yderligere 2 minutter.
  8. Hæld kartoffelvandet i en skål.
  9. Rør kartoflerne med en grydeske, og tilsæt kogevandet, til kartoffelmosen er grov, men porøs.
  10. Riv peberroden.
  11. Smag mosen til med peberrod, salt og peber.
  12. Vend til sidst yoghurten i, uden at den røres helt ud i mosen.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!