Fileteret, paneret og stegt kuller i en delikat, cremet og velsmagende sauce og med dampede gulerødder og ærter. Det er så frisk og lækkert. Fileteringen har dog ladet fiskehandleren om :).

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1937/461
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat:
     38 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     315/75
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2  g
    Kulhydrat: 6 g

Ingredienser:

  • 600 g kuller i fileter og uden skind
  • 50 g rasp
  • 25 g smør
  • 250 g cherrytomater
  • 2½ fløde 8 %
  • 1½ dl hakket dild
  • Salt

Tilbehør:

  • Hakket dild
  • 1 kg gulerødder
  • 400 g ærter

Sådan tilberedes kuller med tomater og dild i fløde:

  1. Skræl gulerødderne, og flæk dem på langs.
  2. Kog gulerødderne i letsaltet vand.
  3. Når gulerødderne mangler et par minutter, tilsættes ærterne og koger med de sidste par minutter.
  4. Drys kuller med salt, og vend dem i rasp.
  5. Skær tomaterne i halve, og hak dilden.
  6. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande, og steg din kuller i ca. 2 minutter på hver side.
  7. Tilsæt tomater, dild og fløde, og smag til med salt, og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
  8. Servér straks den stegte kuller og saucen sammen med de kogte grøntsager.

Dommen:

Natascha: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!