Krebinetter er en dejlig, dansk ret. Her er den lavet fedtfattigt. Steg krebinetterne i ovnen så er der ikke behov for fedtstof. Og det er godt, for når kødet er paneret, kan det virkelig få suget noget fedtstof til sig.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2160/514
    Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    313/75
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 500 g mager kalve- og flæskefars
  • 1 æggehvide
  • 25 g rasp
  • 5-6 kartofler
  • Ca. ½ l grønsagsbouillon
  • 2 dl minimælk
  • 500 g ærter og gulerødder i tern, dybfrost
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 1 bdt. persille

Sådan tilberedes krebinetter med stuvede grønærter:

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Skræl, og kog 800 g kartofler.
  3. Form farsen til 4 krebinetter.
  4. Vend dem i æggehviden.
  5. Paner med rasp, og krydr med salt og peber.
  6. Sæt krebinetterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Sæt dem i ovnen i ca. ½ time, til de er gennemstegte og gyldne.
  8. Skræl de 5-6 kartofler.
  9. Skær dem i mindre tern, og kog dem i bouillonen i ca. 10 min, til de er møre.
  10. Kog grøntsagerne møre i let saltet vand.
  11. Hæld ca. 2-2½ dl af bouillonen fra kartoflerne (gem den evt. til en anden god gang).
  12. Blend resten sammen med kartoflerne til en mos.
  13. Tilsæt minimælk, til det har konsistens som en sovs.
  14. Smag til med salt.
  15. Hæld vandet fra grøntsagerne, og kom dem i stuvningen.
  16. Smag til med salt.
  17. Servér med kartofler og hakket persille.

Som dessert kan vi varmt anbefale noget koldt, som f.eks. græskartærte med fromage frais.

Krebinetter eller karbonader

Potato – potarto … Om denne lækre ret hedder karbonader eller krebinetter? Jeg ved det ikke. I min verden hedder de krebinetter. Nogle mener at man spiser karbonader i Jylland og krebinetter på Sjælland og Fyn – hvad mon de spiser på Bornholm? Nå, men i så fald er ovenstående en krebinet.

Jeg har også hørt det har noget med formen at gøre. En karbonade er rund, og en krebinet er mere oval i det. Nu blev ovenstående så til karbonader.

Men jeg har også hørt at det afhænger af paneringen. En karbonade paneres i mælk, æg, mel og rasp (en såkaldt dobbeltpanering) mens en krebinet kun paneres i mel. Nu er ovenstående hverken eller – eller måske både og – en krebinade eller en karbonet.

Det sidste jeg har hørt, er at det er kødet der gør hele forskellen. At karbonader er lavet svinekød og krebinetter af blandet kalv og svin. Så ovenstående er nu igen en krebinet. Gudskelov. For ingen skal tage min barndoms krebinetter fra mig.

Dommen:

Filip: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!