Koldhævede boller er en perfekt måde at få friskbagte morgenboller på. Gør det hele klar aftenen før, sæt det i køleskabet og gå i seng. Stå op, pensl bollerne, stil dem i ovnen, tænd, og dæk så bord imens, eller gå i bad, eller hvad du nu lige kan få 25 minutter til at gå med.

  • Kategori: Bagværk
  • Antal: 12 boller
  • Tilberedning: 15 minutter aftenen før + 22 minutter om morgenen.
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. bolle:
    KJ/Kcal:
    604/114
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt: 12 %
    Kulhydrat: 76 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 991/237
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 42 g

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 2 dl minimælk
  • ½ dl kærnemælk
  • 3 spsk. let, flydende margarine
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 175 g fuldkornshvedemel
  • 250 g hvedemel
  • Evt. birkes.

Sådan tilberedes koldhævede boller:

  1. Aftenen før: Rør gæren ud i mælken.
  2. Tilsæt margarine og de øvrige ingredienser.
  3. Slå dejen sammen.
  4. Tag den ud på et meldrysset bord, og ælt den smidig.
  5. Del dejen ud i 12 boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Dæk bollerne med et fugtigt klæde, og sæt hele bagepladen i køleskabet natten over.
  7. Næste morgen: Pensl de koldhævede boller med æg, drys evt. med birkes, og stil pladen i en kold ovn.
  8. Tænd ovnen på 200° C, og bag bollerne i 25 minutter.

Dommen:

Natascha:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!