Kalkunbryst smager dejligt. Det var i denne omgang købt til formålet og ikke i overskud fra julemiddagen, så dette er ikke en reste-ret.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1887/449
  • Energifordeling: Protein: 24%
    Fedt: 21 %
    Kulhydrat:
     55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     482/115
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 2 dl minimælk
  • 4 spsk. kokosmel
  • 300 g kalkunbryst
  • 1 spsk. olie
  • 2 tsk. karry
  • 1 løg
  • 1 dl vand
  • 1/4 hønsebouillonterning
  • 2 tsk. mild mangochutney
  • 2 tsk. fintrevet, frisk ingefær
  • 2 tsk. citronsaft
  • Evt. majsstivelse til jævning
  • 2 porrer
  • 5 gulerødder
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 3 dl ris

Sådan tilberedes kalkunbryst med kokossauce samt gule og grønne stænger:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Kog mælken op med kokosmel, og lad det trække i gryden ca. 5 minutter.
  3. Pil løget, og hak det.
  4. Skræl et stykke ingefær, og riv 2 tsk. ingefær.
  5. Skær kødet i 1 cm tykke skiver.
  6. Varm imens olien op i en sauterpande.
  7. Brun kødet, og tag det op.
  8. Svits karry og løg i sauterpanden. Rør lidt rundt imens.
  9. Si kokosmælken i en sigte – altså den du lige har ladet trække i 5 minutter i gryden.
  10. Tilsæt kødet, vand, bouillonterning, mangochutney, ingefær, citronsaft og kokosmælken.
  11. Kog det hele sammen ca. 10 minutter.
  12. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave.
  13. Skær den øverste “grove” top og bunden (roden) af porrerne, fjern det yderste lag, skyl porrerne, og skær dem i strimler på langs.
  14. Kog gulerodsstave og porrestrimler i lidt letsaltet vand. De skal stadig være sprøde. Hæld vandet fra, når de er færdige.
  15. Jævn evt. gryderetten med 1 spsk. majsstivelse udrørt i ½ dl koldt vand.
  16. Servér kalkunbryst med ris og dampede grønsager.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 4 pont ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 pont ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: image Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 pont ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!