Her i huset er jordskokker altid et hit, og denne jordskoksuppe med æbler og perlebyg er ingen undtagelse, og flot ser den jo også ud.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2219/528
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat:
     57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     337/80
    Protein: 3 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 750 g jordskokker
  • 400 g kartofler
  • 1 løg
  • 1 spsk. olie
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 200 g light flødeost
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 2 dl perlebyg
  • 100 g lufttørret skinke
  • 2 røde æbler
  • Frisk kørvel

Sådan tilberedes jordskoksuppe med æbler og perlebyg:

  1. Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i små tern.
  2. Pil løget, og hak det groft.
  3. Opvarm olien i en stor gryde, og svits jordskokker, kartofler og løg kort tid, uden at de tager farve.
  4. Tilsæt bouillon, bring det i kog, og lad det koge i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
  5. Kog perlebyggen i rigeligt, kogende vand i 20 minutter, og lad dem herefter hvile i 10 minutter.
  6. Tænd ovnen på 225° C.
  7. Læg skinkeskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter til de er sprøde og gyldne. Bræk dem i små stykker.
  8. Skær æblerne i bittesmå tern, og vend dem med skinke og plukket kørvel.
  9. Kom flødeost i suppen, og blend den jævn og glat.
  10. Varm suppen godt igennem, og smag til med æblecidereddike, salt og peber.
  11. Servér suppen i dybe tallerkner, og drys med æbleknas og perlebyg.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!