Der er mange meninger om intervalstegning. For eller imod? Vi er helt klart for intervalstegte koteletter, men synes du, det er spild af tid og ikke gør noget for dine smagsløg, så steg dem, som du synes.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1434/341
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 269/64
    Protein: 3 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 4 nakkekoteletter
  • 1 spsk. olie
  • 1 spidskål
  • 1 spsk. flydende margarine
  • 1 bdt. grønne asparges
  • 1 bdt. radiser
  • 150 g rygeost, 5+
  • 1½ dl fromage frais
  • 1 bdt. purløg
  • Saft fra ½ citron
  • 25 g saltmandler
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 680-800 g kartofler

Sådan tilberedes intervalstegte koteletter med spidskål og rygeostcreme:

  1. Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Brun koteletterne i olien, og steg dem derefter i 2-3 minutter på hver side.
  3. Tag koteletterne af panden, og lad dem hvile i 5 minutter.
  4. Fjern de yderste blade af spidskålen, og snit resten meget fint.
  5. Steg kålen i flydende margarine, til kålen lige falder sammen.
  6. Tag straks kålen af panden.
  7. Varm stegepanden (den fra koteletterne) op igen, og steg koteletterne 3-5 minutter på hverside – afhængig af tykkelse.
  8. Bræk den nederste, træede del af aspargeserne, og læg aspargeserne i en skål, og overhæld dem med kogende vand, og lad dem ligge et par minutter.
  9. Hæld vandet fra, skær aspargeserne i halve, og lad dem køle af.
  10. Rens radiserne, og skær dem i skiver.
  11. Tag koteletterne af panden, krydr med salt og peber, og lad dem hvile i 5 minutter, hvorefter de er færdige.
  12. Rør rygeosten sammen med fromage frais og ½ bdt. klippet purløg, og smag til med citronsaft, salt og peber. Gem resten af purløget til pynt.
  13. Hak salmandlerne groft.
  14. Vend spidskål, radiser og asparges med rygeostcremen, og pynt med klippet purløg og de hakkede saltmandler.
  15. Servér sammen med de kogte kartofler til koteletterne.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!